Forumteams.com !

Tam Versiyon: M1 MacBook Air SSD’si Intel Sürümden İki Kat Daha Hızlı
Şu Anda Arşiv Modunu Görüntülemektesiniz. Tam Versiyonu Görüntülemek İçin Buraya Tıklayınız.
Apple’ın ARM tabanlı yeni PC işlemcisi Apple M1 kullanan MacBook Air, SSD hızları ile dikkat çekiyor. Raporlar, Intel tabanlı sürüme göre iki kat daha hızlı veri hızı sunduğunu gösteriyor.

2020 MacBook Air, düşük SSD hızlarına sahip olduğu için kullanıcılar tarafından eleştirilmişti. Şirket, bu eleştirileri göz önünde tutarak, yeni M1 işlemcili sürümde bir takım değişikliklere gitti. Buna göre yeni sürüm, özel 5nm M1 yongası içerisinde gelişmiş bir kontrolcü ve bunun yanı sıra daha hızlı bir SSD içeriyor.

Abbotsford1980 kullanıcı adına sahip bir MacRumors üyesi M1 MacBook Air’in SSD’sini test etti ve bunları Intel CPU kullanan 2019 ve 2020 MacBook Air modeliyle karşılaştırınca etkileyici sonuçlara ulaştı. Önceki nesil Intel sürümleriyle ilgili şaşırtıcı olan şey, 2018’de piyasaya sürülen sürümün haleflerinden daha hızlı bir SSD’ye sahip olmasıydı.

Test sonuçlarına göre, M1 MacBook Air sırasıyla 2676 MB/sn ve 2190 MB/sn okuma ve yazma hızları elde ediyor. Apple, M1 Mac modellerini sunarken, yeni depolama denetleyicisinin gelişmiş SSD hızlarına yardımcı olacağından bahsetti. Sonuçları aşağıdaki fotoğraftan da görebilirsiniz. Ayrıca belirtmek gerekir ki bu testler 256 GB SSD içeren versiyon ile yapılmış. Bu durumda daha yüksek kapasiteli SSD’li versiyonların daha yüksek hızlara ulaşması mümkün olabilir.

[Resim: lpb072.jpg]

Son olarak, M1 MacBook Air varsayılan modelinin 256 GB SSD’yi barındırarak sipariş edilebildiğini, 256 GB SSD’yi de daha sonra kendinizin değiştiremediğini ve bu yüzden daha yüksek bir SSD istiyorsanız, sipariş verirken modeli yapılandırmanız gerektiğini belirtelim.

İnternethaber