Forumteams.com !

Tam Versiyon: Amsterdam'da Görülmesi Gereken Müzeler
Şu Anda Arşiv Modunu Görüntülemektesiniz. Tam Versiyonu Görüntülemek İçin Buraya Tıklayınız.
1) Rijksmuseum

Dünyanın en büyük ve en ilginç müzelerinden birisi olan Rijksmuseum, devlete aittir, 2003-2013 yılları arasında restore edilip, şu anki görünümüne kavuşmuştur. Emsali olmayan klasik fotoğraflama, nesnesel kültür, yazılar, hitabeler ve en önemlisi yağlı boya resimlere sahiptir. Yaklaşık 800 yıllık Hollanda geçmişinden çok büyük izler taşır. Eski, klasik ve kasvetli görünümünden, yeniden inşası ile son derece modern bir yapı haline gelmiştir. Yılda 2.6 milyon gibi azımsanamayacak rakamda ziyaretçi almaktadır.

Not: Yalnızca müze değil, eşsiz bahçesi de restore edilmiştir ve fotoğraf için oldukça ideal bir yerdir. Ünlü I Love Amsterdam yazısı, bu müzenin bahçesinde yer almaktadır.

2) Stedelijk Müzesi

Dünyanın en zengin ve olağanüstü koleksiyonuna sahip müzelerden, Stedelijk Müzesi, modernleşme ve genişletme çalışmaları sonucu 2012'de tekrar açılmıştır. Gelecek mimarisi ile, oldukça fantastik bir dış yapıya sahip müze, içerisinde 19. Yüzyıla ait, 90.000'in üstünde modern tablolar, yontmalar, fotoğraflar, grafikler içermektedir, kesinlikle görülmelidir.

3) Anne Frank Evi

Dünyaca ünlü, satış rekorları kıran Anne Frankın Günlüğünü yazmış, daha sadece 15 yaşında iken Naziler tarafından, Amsterdam kanal boyundaki evlerinin gizli bölmesinde, yakın akrabaları tarafından ihanete uğrayıp, esir kampında ölen Anne Frank'in evi, günümüzde müze olarak kullanılmaktadır. İçerisinde günlükten el yazmaları, evin orijinal bölmeleri ve gizli bölmelerini barındıran, bunları rahatça gezebileceğiniz ve video arşivi ile takip edebileceğiniz müzedir.

Not: Adeta bir turist magneti olan Anne Frank evi için, önceden rezervasyon ile saatlerce sıra beklemeden giriş yapabilirsiniz.

4) Van Gogh Müzesi

Amsterdam Van Gogh müzesi, dünyanın en ünlü yağlı boya sanatçısının, en büyük ve en ünlü çalışmalarına ev sahipliği yapmaktadır. Yılda 1.5 milyon ziyaretçi sayısıyla, en ünlü müzelerden birisidir. Vincent Van Goghun çizimleri, yağlı boyaları, eskizleri, mektupları, günlüğü kısacası çizerin hayatı ile ilgili her şey sergilenmektedir. Hollandalı mimarın tasarladığı ve Japon mimarın bitirdiği yapısı ise, adeta harmonik bir uyum içerisindedir.

5) Amsterdam Müzesi

Amsterdam Müzesi, Hollandanın geçmişi, kuruluşunu ilk yıllarından içeren zamanından, krallıktaki altın çağına ve oradan da günümüze tarihsel dönemlerini yansıtmaktadır. Dam Meydanında bulunan bu müzede, eserlerden çok gündelik hayata dair antika odalar bulunmakta, o dönemlerin ruhunu yansıtmaktadır.

6) NEMO Bilim Merkezi

Amsterdam'ın belki de en ilginç, en göz alıcı, filmlerden fırlamış yapısına sahip NEMO Bilim Merkezi, gençlere, çocuklara ve kendini genç hissedenlere hizmet vermektedir. Oldukça eğlenceli segileri, teknoloji ve bilim temelli deneyleri, 5 katlı devam eden bilimsel tiyatro gösterileri, yapım merkezleri ve gösterilerle NEMO kesinlikle kaçırılmaması gereken bir müzedir.

Not: Bina Doğu Kanalında bulunmakta, hemen hemen denizin ortasında kurulmuş, tasarım ödüllüdür. Amsterdam'da bot ile kanal gezisi yaparak, bu ihtişamlı binanın fotoğraflarını çekebilirsiniz.