Forumteams.com !

Tam Versiyon: Paris'te Nerelere Gidilir? Paris'te Gidilmesi Gereken Yerler
Şu Anda Arşiv Modunu Görüntülemektesiniz. Tam Versiyonu Görüntülemek İçin Buraya Tıklayınız.
Avrupa'da gezilecek en ünlü yer denilince akla ilk Paris gelir. Paris Avrupa'nın kültür, moda ve turizm başkentlerinden biridir. Herkesin hayallerini süsleyen bir Paris gezisi içerisinde gidilmesi gereken yerler saymakla bitmez. Fakat temel bir Paris gezisi için görmeniz gereken yerleri bilmeniz gerekir.

Eyfel Kulesi

Tabii ki de Paris'i düşününce ilk gitmek isteyeceğiniz yer Eyfel Kulesi olacaktır. Eyfel Kulesi tüm dünyadan turistlerin sürekli ziyaret ettiği en ünlü yapılardan biridir. Metroyla Ecole Militaire istasyonundan kolayca Eyfel Kulesine ulaşım sağlayabilirsiniz. Eyfel Kulesi 300 metre yüksekliğindedir ve tepesine çıktığınızda Paris'in panoramasıyla baş başa kalırsınız. Eyfel Kulesinin harika pozlarını yakalamak istiyorsanız kuleye giden çimenlikli ve ağaçlıklı yolun başında bulunan Barış Anıtından (Le Mur pour la Paix) bu mümkün. Tabii bir de Sen nehrinin karşısındaki Trocadéro metro durağında inip biraz yürüdükten sonra etnografya müzesinin geniş avlu-terasından muhteşem Eyfel fotoğrafları yakalayabilmeniz mümkün.

Notre Dame Katedrali

Paris'in en ünlü gotik yapılarından biri olan Notre Dame, Sen nehri üzerindeki adacıkta bulunur. Cité metro durağı adanın üzerinde konuşlanmıştır ve orada inip kolayca Notre Damea ulaşabilirsiniz. Bu heybetli yapı görkemli kapılarıyla sizi karşılayacaktır. İçeri girişler ücretsizdir ve yine Paris'te milyonlarca turisti çeker. Gece gündüz kalabalık bulabileceğiniz yerlerden biridir.

Montmartre

Paris'in en yüksek rakımlı yeri olan Montmartre tepesi Paris'e panoramik bir şekilde bakacabileceğiniz bir terasa sahiptir. Tepenin çevresindeki metro istasyonlarından birinde inerek ve daha sonra da merdivenleri tırmanarak ulaşmak mümkündür. Ayrıca tepeye çıkışı kolaylaştırmak için fünikileri kullanmayı da tercih edebilirsiniz. Sacré-Cur Bazilikası da tepe üzerinde bulunur ve içeriye girip gezme şansınız vardır. Ayrıca dünyaca ünlü Moulin Rouge kabaresi de bu bölgede Blanche metro durağının hemen karşısında bulunur. Montmartreın en önemli özelliği de zaman içerisinde birçok ressam ve şaire ev sahipliği yapmış olmasıdır.

Louvre Müzesi

Dünyanın en büyük müzelerinden biri olan Louvrea, Palais Royal - Musée du Louvre metro istasyonuyla ulaşabilirsiniz. Sen kıyısında olan bu devasa müzeye metrodan çıkıp ünlü Louvre piramidinin altından geçerek rahatça giriş yapabilirsiniz. Avrupa Birliğinde öğrenci olanlardan ve 18 yaşından küçüklerden ücret alınmadığı aklınızda bulunsun. Louvre İtalyan ve Fransız koleksiyonlarının büyük bir kısmını barındırmasının yanı sıra tüm Avrupa sanat koleksiyonlarının büyük bir kısmına da ev sahipliği yapar. Bir günde gezmesi neredeyse imkansız olan Louvreu gezmeden önce muhakkak görmek istediğiniz eserleri bir kenara not edin. Sanat koleksiyonlarının yanında Mısır, Yunan ve Roma eserlerinin de büyük bir kısmını burada görmeniz mümkündür. Da Vincinin dünyaca ünlü Mona Lisası, Michalengelo'nun Venüs'ü gibi eserler birçok turistin dikkatini çekmektedir.

Concorde Meydanı

Louvre müzesinin biraz ilerisinde, piramidi geçtikten sonra devasa bir dikilitaşın bulunduğu Concorde Meydanını göreceksiniz. Buradaki dikilitaş Mısırdan gelmiştir ve İstanbul'da Sultanahmetteki Dikilitaşı andırır. La Grande Roue adındaki dönme dolap burada meydana ve Louvrea yakın bir şekilde görebileceğiniz bir yerdedir.

Champ Elysees

Concorde Meydanı ile başlayan cadde Zafer Takına (Arc de Triomphe) kadar devam eder. Bu cadde Paris'teki en ünlü caddedir ve üzerinde alışveriş yapılabilecek bir sürü mağaza bulundurur. Geniş kaldırımlarda rahat rahat yürümek mümkündür. Akşamları ışıklandırılararak rengarenk olan bu cadde özellikle Aralık ayında Noel'de görülmelidir.

Zafer Takı

Champ Elysees Caddesinde Charles De Gaulle Meydanının ortasında bulunur. 1836 yılında bitirilen takın amacı zaferle savaştan dönen askerlerin karşılanmasını sağlamaktır. Zafer Takının altında ölen Fransız askerler için Meçhul Asker Anıtı bulunmaktadır. Mezarın üzerindeki alev 1923 yılından beri hiç sönmemektedir. Zafer Takı'na Champ Elysees Caddesinin üzerinde bulunan alt geçitlerden geçilerek ulaşılır.

Orsay Müzesi

Orsay, Paris'te görülmesi gereken sanat müzelerinin başında gelir. Manet, Monet, Rodin, Van Gogh, Renoir, Cezanne, Gaugin, Millet gibi ünlü sanatçıların eserlerini bulunduran müzede ne yazık ki fotoğraf çekmek yasaktır. Müze mimarisiyle de konuklarını cezbeder. Louvre'da olduğu gibi 18 yaş altına ve Avrupa Birliğinde öğrenci olanlara müze ücretsizdir. Sembolizm, natüralizm, empresyonizm akımlarına ait birçok şaheseri de burada görmek mümkündür.