25-11-2020 Saat 13:27
Tuzlu Galeta Tarifi
Malzemeler
1.5 çay bardağı sızma zeytinyağı
1.5 çay bardağı yoğurt
1.5 çay bardağı rendelenmiş kaşar (ben kaşar peyniri ve beyaz peyniri karıştırdım)
1 küçük boy rendelenmiş soğan
1 tatlı kaşığı kırmızı biber (ben koymadım)
1 çay kaşığı tuz
2,5-3 su bardağı un
1 poşet kabartma tozu ( yarım poşet koydum)
Yapılışı
Önce yağı, yoğurtu, peyniri, soğanı ve tuzu iyice karıştırıp halledin. Un ve kabartma tozunu ekleyip yumuşak bir hamur yapın. 1 saat kadar buzdolabında bekletin. Gerçi benim vaktim yoktu , 15 dakika kadar bekletebildim. 0,5 cm kalınlığında açıp , 10 cm uzunluğunda ve 1 cm eninde şeritler halinde kesin ve tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.
Malzemeler
1.5 çay bardağı sızma zeytinyağı
1.5 çay bardağı yoğurt
1.5 çay bardağı rendelenmiş kaşar (ben kaşar peyniri ve beyaz peyniri karıştırdım)
1 küçük boy rendelenmiş soğan
1 tatlı kaşığı kırmızı biber (ben koymadım)
1 çay kaşığı tuz
2,5-3 su bardağı un
1 poşet kabartma tozu ( yarım poşet koydum)
Yapılışı
Önce yağı, yoğurtu, peyniri, soğanı ve tuzu iyice karıştırıp halledin. Un ve kabartma tozunu ekleyip yumuşak bir hamur yapın. 1 saat kadar buzdolabında bekletin. Gerçi benim vaktim yoktu , 15 dakika kadar bekletebildim. 0,5 cm kalınlığında açıp , 10 cm uzunluğunda ve 1 cm eninde şeritler halinde kesin ve tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.