Forumteams.com !

Tam Versiyon: Gaziantep'de özel Hastanede Patlama!
Şu Anda Arşiv Modunu Görüntülemektesiniz. Tam Versiyonu Görüntülemek İçin Buraya Tıklayınız.
Gaziantep'te özel bir hastanenin yoğun bakım servisinde oksijen tüpü patladı.Patlama sonrası çıkan yangında 9 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda yaralı var.

Alınan son dakika haberine göre, Gaziantep'te SANKO Üniversitesi Hastanesi yoğun bakımında oksijen tüpü patladı.

HASTANEDEN AÇIKLAMA

SANKO Üniversitesi Hastanesinden yapılan açıklamaya göre, hastanenin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) yoğun bakım ünitesinde sabah saatlerinde yüksek akım oksijen cihazından kaynaklanan ve oksijen sisteminin etkilenmesi sonucu yangın çıktı.

9 ÖLÜ, ÇOK SAYIDA YARALI

Hastane personelinin ilk müdahalesi ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesinin hızlı çalışması sonucu yangın kısa sürede kontrol altına alınırken yoğun bakım ünitesinde 7, başka bir hastaneye nakil sırasında 1 olmak üzere toplam 9 hasta hayatını kaybetti.

BAKAN KOCA'DAN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanı Koca yaptığı açıklamada, "Gaziantep’te yoğun bakım ünitesinde meydana gelen elim olay hepimizi üzdü. Vefat sayımız 9 oldu. Olayı yakından takip ediyoruz" ifadelerini kullandı.

YANGINDA HAYATLARINI KAYBEDENLERİN İSİMLERİ

Yangından etkilenme sonucu Mehmet Reşit Saydanoğlu (75), Fethiye Kırca (78), Naciye Ulukütük (56), Abdi Hamzaoğlu (68), Elif Akgül (85), Ökkaş Akbulut (69), Kahraman Taş (71) ve Ali Saffet Kanpolat (64) hayatlarını kaybetti.

HASTALAR BAŞKA HASTANELERE SEVKEDİLDİ

Yoğun bakımda tedavisi süren diğer 14 hasta, uygun yoğun bakımı olan hastanelere sevk edildi. Konuyla ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldı.

EKİPLER BÖLGEDE

Bölgeye çok sayıda itfaiye, ambulans ve polis ekibi yönlendirildi.

VALİLİK'TEN AÇIKLAMA

Gaziantep Valiliği: Özel Sani Konukoğlu Hastanesi yoğun bakım servisinde saat 04.45’te oksijen verilen solunum cihazının patlaması sonucu yangın meydana gelmiştir. Olayın ardından 20 kişilik yoğun bakım servisinde yatan toplam 19 hastadan 8’i hayatını kaybetmiş, 11 hasta çevredeki diğer hastanelere nakledilmiştir. Olayda yangın kaynaklı yaralı bulunmamaktadır. Olay yerinde ilgili ekiplerimiz gerekli önlemleri almış olup, incelemeler devam etmektedir.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

8 kişinin hayatını kaybettiği olayın ardından hastanede polis, itfaiye ve sağlık ekiplerince inceleme başlatıldı. Kimsenin girişine izin verilmeyen hastanede olay yeri inceleme ekipleri 3 saati aşkın çalışma yürüttü. Teknik incelemenin de yapıldığı hastanede yangının neden çıktığına ilişkin ekiplerin hazırlayacağı rapor ile belirlenecek.

SAĞLIK ÇALIŞANLARI GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Öte yandan, hastanede görev yapan sağlık çalışanları da olay nedeniyle çok büyük üzüntü yaşadı. Bazı çalışanların hastaneden ayrılırken gözyaşlarını tutamadıkları görüldü. Ağlayan çalışanları diğer arkadaşları teselli etti. Hastanede yakınları bulunan vatandaşlar da olay yerine gelerek yetkililerden bilgi aldı.

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı psikososyal destek hizmetleri ekipleri de hasta yakınlarına yardımcı oluyor.

Gaziantep Emniyet Müdürlüğüne bağlı olay yeri inceleme ekipleri de hastanede çalışmalarını sürdürüyor. Hastanenin 3 giriş-çıkış noktası kapatılırken, bina çevresinde güvenlik güçleri önlem aldı. Tedbir amaçlı bölgede 112 Acil Servis ve itfaiye ekipleri bekliyor.

CUMHURBAŞKANLIĞI SÖZCÜSÜ KALIN: İLGİLİ BİRİMLERİMİZ OLAY MAHALLİNDE GEREKLİ TEDBİRLERİ ALMAKTADIR

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Twitter hesabından şu açıklamayı yaptı:

"Gaziantep’te özel bir hastanede meydana gelen patlamada hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. İlgili birimlerimiz olay mahallinde gerekli tedbirleri almaktadır. Geçmiş olsun Gaziantep."