Forumteams.com !

Tam Versiyon: Su Içmenin Faydası
Şu Anda Arşiv Modunu Görüntülemektesiniz. Tam Versiyonu Görüntülemek İçin Buraya Tıklayınız.
Vücudumuzun üçte ikisi sudan meydana geliyor. Su içmek sağlık için gereklidir. Yeterince su tüketmeyen bireylerde ortaya çıkan organ yetersizlikleri nedeni ile yaşam kalitesi düşerken öte yandan da sağlığa harcanan para artıyor. Basit bir önlem alarak ve su içmenin faydaları konusunda farkındalık kazanarak düzenli su tüketmek, sağlığımızı koruyacak ve bedenimizi ayakta tutan tüm sistemlerin en önemli ihtiyacı giderilmiş olacaktır.

Kan sıvısının dahi yüzde doksanının su olması suyun önemini gösterir. Böbreklerin iyi çalışması için ortalama olarak her yetişkinin yaz aylarında 2-2.5 L su tüketmesi kış aylarında 1.5-2 L su tüketmesi önerilmektedir. Susuz kalan insanların cilt hastalıklarına yakalanma riski de yüksektir.

Su tüketimi cildi güzelleştirir. İstenmeyen cilt kırışıklıklarının önlenmesi, yeterli su tüketimine bağlıdır.

Suyun Yararları
Suyun yararları arasında disk ve eklemlerde bulunan kıkırdak yapısının korunması, eklem ağrılarının azalması, mukus ve tükürük oluşumunun artması, yiyeceklerin sindiriminin daha rahat olması, içeriğindeki hidrojen ve oksijen atomlarının kimyasal olarak ayrışması ile ortaya çıkan daha fazla oksijenin vücutta kullanılması, cilt güzelliği ve sağlığının arttırılması, omurilik, beyin ve hassas dokuların işlevinin iyileştirilmesi gibi yararlar sayılabilir.

Ayrıca hormonların düzenli olarak üretilmesi, düzenli su tüketimi ile yakından ilişkilidir. Yaz aylarında su tüketiminin önerilmesinin bir nedeni de, vücut sıcaklığının ter yolu ile düzenlenebilmesidir. Yeteri kadar su içilmezse yeteri kadar terleme de olmaz. Mide asidinin azaltılması, sindirim sisteminin düzenli çalışması su tüketiminin düzenli olmasına bağlıdır.

Vücutta her gün havadan ve yiyeceklerden biriken toksinlerin atılması için su içmek önemlidir. Son yıllarda yapılan araştırmaların sonuçlarına göre, kan basıncının dengelenmesinde yeterli su tüketimi önem arz ediyor. Tüketilen vitamin ve minerallerin çözülebilmesi için vücutta yeteri kadar su olmalıdır. Böbreklerimiz vücuttaki su dengesini sağlayan organlarımız olarak, suya ihtiyaç duyar.

Her gün düzenli su içmek, böbrek taşlarının oluşmasını engeller. Egzersiz yapmayı rutin hale getirenlerin, performanslarının artması için su içmeye ihtiyaçları vardır. Kilo vermek için su içmek son yıllarda sık uygulanan bir zayıflama yöntemidir. Yağlar su ile beraber daha rahat atılabilir.

Sadece 1 gün içinde çift böbreklerimiz, 120 L ile 150 L arasında sıvıyı filtreler. Yaklaşık olarak 2 L suyu idrarla dışarı atar geri kalanı ise vücuda dağıtır. İdrar enfeksiyonlarını önlemek için su içmek en basit ve en pratik yoldur. Görüldüğü gibi ister çocuk ister yaşlı olsun her insan günlük su tüketimi konusunda hassas davranarak kendini birçok hastalıktan koruyabilir.