Forumteams.com !

Tam Versiyon: Su İçmenin Faydaları Nelerdir?
Şu Anda Arşiv Modunu Görüntülemektesiniz. Tam Versiyonu Görüntülemek İçin Buraya Tıklayınız.
Suyun faydaları nelerdir? Günde ne kadar su içmeli?
Günde iki litre su cilde iyi geliyor, kilo verilmesine ve vücuttan toksinlerin atılmasına yardımcı oluyor; bunun yanı sıra yeterli su içmeyenler sağlık problemleriyle karşılaşabiliyor. Vatandaşlar da suyun başka hangi faydaları olduğunu öğrenmek istiyor. Peki, Suyun faydaları nelerdir? Günde ne kadar su içmeli?

Daha çok su içmenin tokluk hissi yaratıp kilo vermeye yardımcı olduğu ve çok su içmenin deriyi güzelleştirdiği sıklıkla dile getirilen bir konu. Özellikle yaz aylarında daha fazla tüketilen, hayatımızın ayrılmaz bir parçası olan suyun faydalarını merak eden vatandaşlar, konu hakkında araştırma yapıyor. İşte, suyun saymakla bitmeyen faydaları…

SUYUN FAYDALARI NELERDİR?
Uzmanlar yağ yakımını hızlandırmak, vücuttan toksinleri atmak ve ideal kiloyu koruyabilmek için her gün düzenli olarak 2-25. litre su içmek gerektiğine dikkat çekiyor. Vücudun neredeyse yüzde 60’ı sudur ve suyun düşündüğünüzden çok daha önemli ve farklı görevleri vardır: Vücut ısısının korunması, oksijen ve besinlerin hücrelere taşınması, böbrek ve bağırsak fonksiyonlarının sürdürülmesi, vücut dokuları ve derinin nemlenmesi, eklemlerin kayganlığı ve daha pek çok şey su sayesinde başarılır. İşte, suyun faydaları…

CİLDİ ARINDIRIR
Ciltteki pürüzleri, siyah noktaları ve kırışıklıkları mümkün olduğunca azaltır ve sivilcelere karşı savaşır. Su, vücuttan toksinlerin atılmasını hızlandırdığı için yaşlanmayı yavaşlatır. Cilt hücrelerini tamir ederek, cildin esnekliğini arttırır bu da cildin daha parlak ve daha canlı görünmesiyle sonuçlanır.

KAN DOLAŞIMINI HIZLANDIRIR
Doku ve organlara besin ve oksijen ulaştırmak kan dolaşımı sayesinde mümkün olur. Su, kan dolaşımınızı kolaylaştırarak daha sağlıklı olmanızı sağlar.

BAĞIRSAK SAĞLIĞINI DÜZENLER
Kabızlık, bağırsak tembelliği gibi sindirim problemlerinin altında yeterli su içmemek yatar, dolayısıyla su tüketimi bağırsak sağlığını da düzenler.

ÖDEM ATTIRIR
Vücut ısısını dengeler ve kişilerde büyük sıkıntı veren ödemin atılmasına yardımcı olur.

KİLO VERMEYİ HIZLANDIRIR
Diyet yapan ve kilo vermek isteyen kişiler mutlaka su içmelidir. Su, metabolizmayı daha fazla çalıştırır. Böylece daha fazla kalori yakmış olursunuz. Ilık su, aynı zamanda vücuttaki yağların parçalanmasını sağlar.

SAÇLARI GÜÇLENDİRİR
Yumuşak ve parlak saçlara kavuşmak için su için. Su, saç köklerindeki sinir uçlarını aktif hale getirir. Uzamasına da yardımcı olur.

SİNDİRİM SİSTEMİNİ DÜZENLER
Düzenli olarak su içmeye başladığınızda sindirim sisteminiz iyileşmeye başlar. Su, yediğiniz besinlerin parçalanmasına yardımcı olarak, sindirim sisteminin mükemmel çalışmasını sağlar.

GÜNDE NE KADAR SU İÇMELİ?
Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, ‘Günde ne kadar su içmeli?’ sorusuna şu yanıtı veriyor;

“Bir günde kaç bardak su içmeliyiz?” sorusuna cevap vermek zannedildiği kadar kolay değil. Uzmanlar da bu konuda farklı şeyler söylüyor! Ama yine de ortak bazı değerler var. Su ihtiyacımızı belirleyen temel faktörlerden biri kullandığımız enerji miktarı. Yetişkin biri enerji harcamasının her kalorisi başına 1-1,5 ml. suya ihtiyaç duyuyor. Eğer bir günde 1500-2000 kalori harcayan biriyseniz günde 1,5-2 litre su içmeniz gerekiyor. Çoğumuz içtiğimiz su, diğer sulu içecekler, sıvı hatta katı besinlerle bu miktarı vücudumuza rahatlıkla kazandırıyoruz. Yani özel bir durum söz konusu değilse ciddi bir su eksikliği söz konusu olmuyor. Eğer ağır egzersizler yapıyorsanız, yaptığınız iş güçlü bedensel faaliyet gerektiriyorsa, ciddi ısı değişiklikleri ile karşı karşıyaysanız, ateş, ishal, kusma gibi anormal durumlar söz konusuysa, idrar söktürücü haplar ya da laksatifler 
kullanıyorsanız su ihtiyacınız artıyor.”

Kaynak

Ayrıca 

SUYUN BESİN DEĞERLERİ

100 g suda aşağıdakiler bulunur

Su: 99.98 g
Enerji: 0 kcal
Protein: 0 g
Toplam yağ: 0 g
Karbonhidrat: 0 g
Lif: 0 g
Toplam şeker: 0 g
Kalsiyum: 10 mg
Demir: 0 mg
Magnezyum: 2 mg
Fosfor: 0 mg
Potasyum: 0 mg
Sodyum: 2 mg
Çinko: 0 mg
C vitamini, toplam askorbik asit: 0 mg
Tiamin: 0 mg
Riboflavin: 0 mg
Niasin: 0 mg
B-6 Vitamini: 0 mg
Folat, DFE: 0 µg
B-12 Vitamini: 0 µg
A Vitamini, RAE: 0 µg
A Vitamini, İÜ: 0 İÜ
E Vitamini (alfa-tokoferol): 0 mg
D Vitamini (D2 + D3): 0 µg
D vitamini: 0 IU
K Vitamini (filokinon): 0 µg
Yağ asitleri, toplam doymuş: 0 g
Yağ asitleri, toplam tekli doymamış: 0 g
Yağ asitleri, toplam çoklu doymamış: 0 g
Yağ asitleri, toplam trans: 0 g
Kolesterol: 0 mg
Kafein: 0 mg