Forumteams.com !

Tam Versiyon: Balık Yemiyorum Omega-3 Takviyesi Kullansam Mı?
Şu Anda Arşiv Modunu Görüntülemektesiniz. Tam Versiyonu Görüntülemek İçin Buraya Tıklayınız.
Arkadaşlar önceden balık yerdim (arada da olsa ) bir gün misafirlikte yedim ve tadı yapılışından dolayı sanırım o kadar kötüydü ki midem bulanmıştı o günden beri kokusuna da tahammül edemiyorum, bu balık yapı kapsüllerinden mi kullansam ne yapsam bir tane marka buldum Kyani Sunset diye onun bilmem ne kalite ödülü de varmış japonyadan verilmiş falan adını unuttum şuan ama internete yazınca çıkıyor.
Doğru omega-3 takviyesi seçmenin 7 kuralı:

Omega-3 takviyesi seçerken EPA/DHA oranının 3/2 ve katları olmasına dikkat edin. Bu oran ne kadar yüksekse, omega-3 takviyesinin kalitesi de o kadar iyidir.

Omega-3 takviyesi Trigliserid formunda olmalıdır. Etil ester formundaki omega-3 ürünleri insan sağlığı için uygun değildir. Bunları kullanmayın.

Omega-3 yağ asitleri, hava ile temas ettiklerinde okside olurlar ve yapıları bozulur. Dolayısıyla, Omega-3 yağlarının içine konulduğu kapsüllerin hava sızdırmazlık garantisi olduğundan emin olun.

İki parmağınızın arasına alıp sıktığınızda yumuşak olan kapsüller, hava sızdırırlar. Bu tür kapsüller Omega-3 yağ asitlerinin okside olmasına neden olur. Tekrar ediyorum: Hava sızdıran kapsüllerde bulunan Omega-3 yağlarını tercih etmeyin.

Bazı üreticiler, Omega-3 kapsüllerinin okside olarak bozulmasını engellemek için kapsülün içine azot gazı (Nitrojen) kabarcığı koyarlar. Omega-3’ün azot gazı kabarcığı ile birlikte kullanıldığı kapsüller ardında yüksek teknoloji bir üretim anlayışı vardır ve bu yöntem sayesinde değerli yağ asitleri bozulmadan etkinliklerini korurlar.  Azot gazı insan sağlığı için zararsızdır (Soluduğumuz havanın çoğu azot gazından oluşur) ve bu sistemle üretilmiş ürünler doğru Omega-3 takviyeleridir. Eğer bulunursa, Omega-3’ün bu şekilde tercih edilmesi gerekir.

GDO ve ağır metaller içermedikleri üretici tarafından garanti altına alınmış Omega-3 takviyeleri kullanmaya özen gösterin. Bu garantiyi vermeyen ürünlerden hayır gelmez.
Kullandığınız takviyeler, ülkemizin mevzuatı gereğince, T.C. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından ruhsatlandırılır. Bakanlık, her ürün için ayrı bir “Takviye Edici Gıda Onay Numarası” verir. Aldığınız her ürünün etiketinde bu numarayı arayın. Bu numaraya sahip olmayan ürünleri kullanmayın.