Forumteams.com !

Tam Versiyon: HTML Nedir?
Şu Anda Arşiv Modunu Görüntülemektesiniz. Tam Versiyonu Görüntülemek İçin Buraya Tıklayınız.
[Resim: 1477332912.jpg]

HTML Nedir?
Hypertext Markup Language kısaltması HTML olan bilgisayar dilinin Türkçesi Hiper Metin İşaretleme Dilidir.

HTML Nedir? sorusuna kısaca web sayfası oluşturmak için kullanılan standart metin işaretleme dilidir.

HTLM kodlarıyla kendi başına çalışan bir program yazılamaz bu yüzden HTML'ye bir programlama dilidir diyemeyiz. Ancak bazı programlarla bu dili yorumlayabilir ve bunlarla çalışabilen programlar yazılabilir. HTML Nedir? Hazırlanan kodlar web tarayıcıları tarafından anlaşılarak bu şekilde görsel web sayfalarına dönüştürülür. HTML Nedir? sorusunun en kısa cevabı bir işaretleme dili olduğudur.

HTML sayesinde yazı, video veya görsel öğelerin sayfa içerisine yerleştirilmesine yarar. Ayrıca istenildiği gibi konumlandırmaya yarar. Hazırlanan sayfalar HTML ile web tarayıcısında düzgün şekilde görüntülenir. HTML ile çalışırken bilgisayarınıza bir program indirmenize gerek kalmaz. HTML sayfası oluşturmak için not defteri, wordpad veya word dosyası bunun için yeterli olacaktır.

HTML Nedir? Küçüktür ve büyüktür işaretleri arasına yazılan HTML komutları kullanılarak yazılır. İşaretlenen metnin başını ve sonunu belirtmek için çoğunlukla çift olarak kullanılırlar  ancak işaretlemek yerine metnin bir yerine bir işaret konacaksa tek olarak da kullanılabilirler.

Kodları yazarken istenilmesi durumunda daha hızlı işlem yapmak veya doğru yazmak için farklı programlar kullanılabilir. Bununla birlikte işlemler daha hızlı yapılabilir. Hazırlanan dosyalar kayıt edilirken html, htm veya xhtml uzantısı ile kayıt edilmesi gerekir.

HTML Nedir? Sorusunun cevabı olarak bu web siteleri için işaretleme dili olarak kullanılır.

Tim Berners-Lee 1980 yılında CERN'de araştırmacıların bilgilerini ve belgelerini bir sistemle paylaşabilmesini istiyordu. ENQUIRE isimli sistemi önerdi.  1989 yılına gelindiğinde internet tabanlı sistemin ilk temellerini yine aynı isim Tim Berners Lee attı. 1990 yılında HTML işaretleme dilini geliştirmesinden sonra World Wide Web (WWW) sistemini kurmuştur. Bu şekilde CERN'de bilgi paylaşımını kolaylaştırma amacı doğrultusunda ortaya çıkan HTML günümüzde hayatımızın vazgeçilmezi olan internetin başlıca temelini oluşturmuştur.
HTML tüm web tasarım evrelerinde bilinmesi zorunlu bir metin işaretleme dilidir. Web sitesi tasarımında etkili rol oynar. Ziyaretçilerin web tarayıcılarında gördükleri arayüz arkaplanda HTML olarak yorumlanır. Bu şu anlama gelir; Proje hangi dilde yazılmış olursa olsun tarayıcı bu dilleri HTML'e dönüştürür. Bu işlemi render motorları yapar ve kaynak tüketimi oldukça az olur. HTML'i sevin ve asla hafife almayın.