Forumteams.com !

Tam Versiyon: Ayasofya cami oldu! Ayasofya ibadete Açıldı
Şu Anda Arşiv Modunu Görüntülemektesiniz. Tam Versiyonu Görüntülemek İçin Buraya Tıklayınız.
Ayasofya cami oldu! Ayasofya ibadete Açıldı

[Resim: 9qPmiVA96zrekPeQJdTdRo-L51F7FVkZiIVC_YGB...IG6P5Y6XYc]

Danıştay 10. Dairesi, Ayasofya'nın camiden müzeye dönüştürülmesine dair 24 Kasım 1934 tarihli Bakanlar Kurulu kararını oy birliği ile iptal etti. Kararın gerekçesinde Ayasofya'nın tapu belgesinde cami vasfı ile tescilli olduğu, bunun değiştirilemeyeceği kaydedildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da, kararın ardından kararname yayınlandı. Erdoğan, Ayasofya'nın ibadete açıldığını belirtti. Öte yandan Ayasofya kararı Resmi Gazete'de de yayımlandı.

ERDOĞAN: AYASOFYA İBADETE AÇILDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da, kararın hemen ardından kararname yayınlandı. Erdoğan, Ayasofya'nın ibadete açıldığını kaydetti.


Ayasofya'da ilk namaz 24 Temmuz Cuma günü

Erdoğan, 24 Temmuz'a kadar camideki çalışmaların süratle yürüyebilmesi, bir an önce bu hazırlıkların bitmesi için burada ziyaret veya gelip burayı görme gibi bir telaşın içerisine girmenin doğru olmayacağını ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Zira aldığım bazı haberler çerçevesinde içeride ve dışarıda gelip oralarda görüntü vermek veya gösteri yapmak bunlar doğru değil. İnşallah 24'ünde hep birlikte burada cuma namazımızı kılar ve Ayasofya'yı da o gün her şeyiyle bitmiş olarak ibadete açarız." dedi.