Forumteams.com !

Tam Versiyon: HTML Nedir ? HTML Neler Sunuyor?
Şu Anda Arşiv Modunu Görüntülemektesiniz. Tam Versiyonu Görüntülemek İçin Buraya Tıklayınız.
HTML Nedir?
İşaretleme dili olan Html, web sayfalarının hazırlanmasında kullanılan sistemdir. Bir programlama dili olmayan Html bilgisayarlarımızda kullandığımız web sitelerinin oluşturulmasında kullanılır. Chrome, Fİrefox ve İnternet Explorer gibi tarayıcılar html kodlarını işleyerek bu kodları web sayfasına dönüştürür.

HTML Neler Sunuyor?
- Görsel, yazı ve video gibi içeriklerin web sayfasına konumlandırılmasını sağlamaktadır.
- Oluşturulan bu içeriklerin doğru şekilde internet sitelerinde görüntülenmesini sağlar.
- Arama motorlarına web siteleri hakkında bilgi verir.
Html kodu yazmak için bilgisayarlara bir program yüklemek gerekmez. Wordpad, not defteri ya da word gibi ortalarda bir metin editörü html sayfaları oluşturabilir. Kod yazmayı daha kolay hale getirmek için dreamwear, sublime Text ve notepad++ gibi araçlar kullanılabilir. Yazılan html kodları kaydedilirken htm, xhtml ve html gibi tarayıcıların anlayacağı şekilde kaydedilmesi gerekir.


HTML Yazarken Dikkat Edilmesi Gerekenler
A- ,, şeklinde () büyüktür ifadesi ile yazılan birime tag denir.
B- Açılan etiketler kapatılmalıdır. Etiketler / işareti ile kapatılır.
C- Html kodları yazılırken Türkçe karakter yer almaz.
D- Bu etiketler yazılırken küçük ya da büyük harf tercih edilebilir. Ancak genellikle küçük harfler tercih edilir.


HTML Etiketleri ve HTML Etiketlerinin Anlamları
- Html: Tüm etiketleri saran, html kodu ile kodlama işleme yapılması gerektiğini belirten sayfanın başında açılarak sayfanın sonunda da kapatılan etiketin adıdır.
- Head: Hazırlanan site ile alakalı içerik ve tanımların yer aldığı bölümdür. Bu alanda yer alan kodlar sitede görünmez.
- Body: Bu alan tüm sitenin görüntülendiği ve siteye giren herkesin görebildiği alandır. Kullanılan etiketlerin büyük kısmı body alanı üzerinde yer bulunur.


Metin Düzenleme Etiketleri
tagının içine yazılan metin düzenleme etiketleri tek tek incelendiğinde şu detaylar öne çıkıyor.
1) Başlık Etiketi: Başlık eklemek için bu başlık kullanılır.
Başlıktaki h, İngilizce heading yani başlık demektir. h1, h2, h3, h4, h5, h6 olarak 6 değişik şekilde başlık boyutu vardır. EN büyük başlık için h1 tercihi kullanılır.
2) Kalınlık Etiketi: Yazıları kalın yapmak için etiketi tercih edilir. İngilizce bol kelimesi kalın demektir. Bu kelimenin baş harfi kullanılarak simgesi oluşturulmuştur.
3) İtalik (eğik yazı) Etiketi: Eğik yazım için bu etiket tercih edilir. İngilizce ıtalic kelimesinin baş harfi kullanılarak simgesi oluşturulmuştur. Vurgu yapılması gereken yerde bu etiket kullanılır.
4) Altını Çiz etiketi: İstenen yerlerin altını çizmekte kullanılan bu etiket İngilizce underline kelimesinin baş harfi ile oluşturulmuştur.
5) Alt Satıra Geç Etiketi: Alt satıra geçmek için html kodu yazarken enter tuşu işe yaramaz. Bu işlem için etiketi ile html de alt satıra geçilir.
6) Paragraf Etiketi: Uzun yazılarda okunurluğu arttırmak için metni paragrafla bölmek için etiketi kullanılır.
7) Etiketi: Bu etiket yazının renk ayarla işlemi, yazı boyutu değiştirme işlemi ve yazı tipini değiştirme işlemini yapmak için bu etiket kullanılır. Bu üç işlemi aynı etiket ile yapmak için 1 ve 7 arasındaki parametreler etiket içinde kullanılır.


HTML'de Bağlantı Oluşturma
Html'de bağlantı oluşturma aslında gezinti işlemlerinin temelini oluşturur. Web sayfası birçok alt başlık menüden meydana gelir bunun için html kodları bu alanlar arası bağlantı oluşturarak bağlantı ağı oluşturulur.
- Site İçi Bağlantı Oluşturma: etiketi ile web sayfası içinde bağlantı ağı oluşturulabilir.
- Site Dışı Bağlantı oluşturma: Site dışı bağlantı dendiğinde siteniz ile Facebook ile bağlantı kurulabilir. Site dışı bağlantı yapılırken site adının baş kısmına https:// ya da http:// ön eki eklenmesi gerekir.