Forumteams.com !

Tam Versiyon: Plesk Panel Nedir?
Şu Anda Arşiv Modunu Görüntülemektesiniz. Tam Versiyonu Görüntülemek İçin Buraya Tıklayınız.
[Resim: OSeNze.jpg]

Plesk panel, web sitesi yönetimine yardımcı olan bir kontrol paneldir. Hem Windows hem de Linux işletim sistemlerinde kullanılabilen Plesk Panel, tüm hosting işlemlerinizi kolayca kontrol edebilmenize yardımcı olur. Çok sayıda kullanıcı tarafından tercih edilen Plesk Panel, size site yönetiminde büyük bir vakit ve kolaylık kazandırmasıyla da öne çıkar. 
 
Web sitenizi internet üzerindeki kullanıcılara açabilmeniz için ihtiyaç duyacağınız en önemli iki kavram, domain ve hostingdir. Domain diğer adıyla alan adı sitenizin internet üzerindeki adresidir. Hosting ise sitenize ait tüm verilerin internet üzerinde erişilebilmesi sağlayan barındırma servisidir. Hosting hizmeti, servis sağlayacı firmalar tarafından verilirken, web sitenizin yönetimi site sahiplerine aittir. Hosting ile ilgili tüm konuları yönetebilmeniz için ise pratik paneller kullanılmaktadır.

Hosting işlemlerini kolayca uygulayabileceğiniz kontrol panelleri arasında, Plesk Panel ön plana çıkar. İnternet sitenizi yönetmenize yardımcı olan Plesk Panel; alan adı değiştirme, e-mail hesabı oluşturma, klasör izinlerini ayarlama ve çeşitli dizinleri erişime açma gibi işlemleri son derece basit bir şekilde uygulayabilmenize yardımcı olur. Bu sayede hostingle ilgili işlemleri gerçekleştirirken vakit kaybetmenizin önüne geçer.

Tüm internet sitelerinde kullanabileceğiniz Plesk Panel, Linux ve Windows işletim sistemleri üzerine kurulabilir. Linux üzerinden Plesk Panel kurulumu gerçekleştirmeniz için SSH ekranı üzerinden birkaç kod girmeniz yeterli olur. Windows üzerinden kurulum yapmak için ise Windows kullanıcıları için erişime açılan .exe uzantılı kurulum dosyasını indirip kişisel ayarlarınızı yapmanız gerekir.