Forumteams.com !

Tam Versiyon: Başarılı Bir SEO Çalışması İçin Altın Önerileri
Şu Anda Arşiv Modunu Görüntülemektesiniz. Tam Versiyonu Görüntülemek İçin Buraya Tıklayınız.
Arama motorlarında üst sıralarda yer almak istiyorsanız SEO püf noktalarına dikkat edebilirsiniz. Bu öneriler aynı zamanda SEO çalışması nasıl yapılır? sorusuna da ışık tutacaktır. Kaliteli metin yazımı, uyumlu içerikler, doğru anahtar kelime seçimleri ve çok daha fazlasını sizin için bir araya getirdik.

[Resim: seo-ipuclari-1.jpg]
[Resim: seo-ipuclari-2.jpg]
[Resim: seo-ipuclari-3.jpg]

Seo İpucu ve Yöntemleri
Metin Oluşturmak İhmale Gelmez
Başarılı bir SEO çalışması için ilk adım özgün, yalın ve kusursuz bir metin oluşturmaktır. Kelimelerin hatasız yazılmasından anlatımın sade olmasına kadar her detay bu durum için önemlidir. Bu yazılar aynı zamanda dışarıdan gelecek linkleri de çekerken aynı zamanda arama motorları tarafından artı puan kazanmanıza yardımcı olur. Metin oluştururken dikkat etmeniz gereken bir diğer konu ise anahtar kelimelerdir. Aynı kelimelerin sürekli tekrar edilmesi hem doğallığı bozacak hem de spama düşmenize neden olacaktır. Bu durumdan kurtulabilmek için eşanlamlı kelimeleri tercih edebilirsiniz.

Uyumlu İçeriklerle Fark Yaratın
Google’ın siteden beklentisi var olan içeriği geliştirip yeniden sunmanız değil aksine yepyeni içerik üzerine çalışmanızdır. Bu sebeple içerik hem birbiriyle uyum sağlamalı hem de kullanıcıyı doğru yönlendirilmelidir. Yeni başlıklar, haberler ve makaleler hizmet verdiğiniz sektörle uyum sağlamalıdır. Sandbox’u öğrenin, cezaya düşmeyin.
Sandbox, Google’ın web sitelere verdiği filtre cezasıdır. Spam siteleri bu filtreye takılırlar. Siteniz Sandbox’a girerse hit sayınız düşer ve siteniz gerilerde kalır. Anahtar kelime yoğunluğunuzu dengeli tutarak, kopya içerik oluşturmayarak, aşırı etiket kullanmayarak sandbox filtresine girmekten kurtulursunuz.

H1 Etiketini Kullanın
SEO’nun en önemli sırrı h1 etiketidir. Şayet bu etkilet içerikle ilişkili kullanıldığında Google’ın ciddiye alır. H1 etiketi yazı fontunu büyük gösterir ancak Css biçimlendirmelerini kullanarak boyut biçimlendirilmektedir. Böylece istenilen fayda sağlanmaktadır.

Doğru Anahtar Kelimeler Belirleyin
Konuyu en iyi şekilde anlatan ve en çok aranan anahtar kelimeler, sitenizin üst sıralara taşınmasına yardımcı olacaktır. Burada amaç, içerikten bağımsız kelimeler seçmemek ve önceliği en çok arananlara vermektir.

[Resim: seo-destek-14.jpg]

[Resim: seo-destek-13.jpg]

Anahtar Kelime Yoğunluğuna Dikkat Edin
Anahtar kelimeyle ilgili dikkat edilmesi gereken en önemli durum makale yazmaktır. Anahtar kelimelere makale içerisinde yer verirken ne çok fazla ne de çok az olmalıdır. Kullanmanız gerektiği zamanda eşanlamlılarına yer verebilirsiniz.

Sayfaları Birbirine Bağlayın
Site içerisindeki yazılar konu ile alakalı olan yerlerdeki sayfalara bağlanmalıdır. Bu linkler sayfalarınız içinde doğal kaynaklar olmalıdır. Bu sayede Google pagerank değerini sayfalarınız arasında paylaştıracaktır. Bu da SEO çalışmanızdaki verimi arttırır.

Mutlaka bir site haritası oluşturun
Web siteniz için bir site haritası oluşturmak oldukça önemli bir faktördür. Site haritası sitenizdeki tüm sayfaları ve bu sayfalara giden linkleri içereceği için, arama motoru robotları sitenizi çok daha kısa bir sürede tarayacak ve indeksleyecektir. Eğer bu süreci hızlandırmak istiyorsanız ‘web master tools ’ araçlarından yararlanabilirsiniz.
Paylaşım için sağolun güzel makale
(24-05-2021 Saat 22:50)Mango Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Paylaşım için sağolun güzel makale

Rica Ederim  Gülümseme