Forumteams.com !

Tam Versiyon: Google Tag Manager Kurulumu Nasıl Yapılır?
Şu Anda Arşiv Modunu Görüntülemektesiniz. Tam Versiyonu Görüntülemek İçin Buraya Tıklayınız.
Google Tag Manager Nedir?

Tag Manager, sitenize ekleyeceğiniz tüm analiz ve raporlama araçlarını tek bir panel üzerinden kolayca ekleme ve yönetme özelliği olan ücretsiz bir araçtır.

Google Tag Manager, etiket yönetimini basit ve hızlı bir şekilde yürütmek isteyenler için vazgeçilmez bir araç. Pek çok Google aracının yanı sıra Facebook Ads, Twitter ya da LinkedIn Insights gibi araçlara ait etiketleri de destekleyen Google Tag Manager ile hiçbir kod yazmak zorunda kalmadan kolayca etiketler oluşturabilirsiniz.

Google Tag Manager Kurulumu Nasıl Yapılır?

Genel olarak bakıldığında Google Tag Manager kurulumu oldukça basittir. Kurulum için ilgili web sitesine eklenecek 2 farklı kod sayesinde Tag Manager aktif olur. Şimdi, Google Tag Manager nasıl kurulur adım adım açıklamaya çalışacağım.

İlk olarak kurulum için https://tagmanager.google.com adresine giriş yapalım ve bir hesap oluşturalım.

Aşağıdaki Alanları kendi sitenize göre doldurun ve oluştur tuşuna basın..

[Resim: google-tag-manager.png]




Sonrasında ise Açılan sayfada yer alan 1. kodu web sitenizin <head> bölümüne, 2. kodu ile <body> etiketinden hemen sonra ekleyiniz.

[Resim: google-tag-manage2r.png]


Bu işlemlerin ardından Google Tag Manager hesabınız aktifleşecektir. Ardından Analytics, Facebook Pixel, Hotjar gibi 3. parti araçları sitenize ekleyebilirsiniz. Veriler gelmeye başladıkça da sitenizin performansını daha iyi analiz edebilirsiniz.  Utangaç

Kolay gelsin..