Forumteams.com !

Tam Versiyon: Dünya Sağlık Örgütüne Göre Sağlığın Tanımı
Şu Anda Arşiv Modunu Görüntülemektesiniz. Tam Versiyonu Görüntülemek İçin Buraya Tıklayınız.
Bu yazıda Dünya Sağlık Örgütüne Göre Sağlığın Tanımı hakkında özet bilgiler bulabilirsiniz. Sağlık paylaşımlarımızın devamı gelecektir. Bir teşekkür yeter arkadaşlar. 

[Resim: 132715.jpg]

Sağlığın Tanımı

Geçmişte sağlığın tanımı; hastalıklardan uzak olma diye ifade edilirdi.

Dünya Sağlık Örgütü (WHO), sağlığı "sadece hastalıklardan ve mikroplardan korunma değil, bir bütün olarak fiziki, ruhi ve sosyal açıdan iyi olma hali" olarak açıklar.

Yaşadığımız çağa göre ise; duygusal, ruhsal, zihinsel (entelektüel), toplumsal, mesleki ve fiziksel olarak sağlıklı olma hali olarak açıklanabilir. Aşırı şişmanlık, Hipertansiyon (Yüksek kan basıncı), Kas ve kemik hastalıkları, Arter damarlarının Yağlar Tarafından tıkanması (Atherosiklorosis), Diyabet (Şeker hastalığı) Karbonhidrat Emilimindeki problemler.

Düzenli Sayokan çalışmaları hareketsizliğinizi giderecektir.

Sağlık Nedir - Sağlığın Tanımı

Dünya Sağlık Teşkilatı (WHO) sağlığın tanımı çağdaş tam ve geniş anlamıyla yapmıştır. Bu tanım Dünya Sağlık Teşkilatı'nın temel yasasında /er alarak kesinlik kazanmıştır. Böylece değişikliğe uğratılması önlenmiştir. çünkü sağlığın tanımı değişik çevrelere göre değişik şekilde yapılmak istenmektedir.

Sağlığın tanımı Sağlık ve Temizlik

Sağlık yalnız hastalık ve sakatlığın olmayışı değil bedenen ruhen ve sosyal yönden tam bir iyilik halidir.

Sağlık Hizmetleri Nelerdir

Sağlık hizmetleri fert ve toplumun sağlıklı uzun ömürlü olmasını ve verimli çalışmasını sağlar. Bu amaçla sağlık hizmetleri yürütülür.

Sağlık hizmetleri şunlardır:

a. Koruyucu sağlık hizmetleri
b. Tedavi edici sağlık hizmetleri
c. Esenlendirici sağlık hizmetleri (rehabilite edici)dir.

ilk yardım koruyucu sağlık hizmetleri alanı içinde yer alır. ilk yardım kaza yerinde veya 1. basamak sağlık hizmeti veren kurumlarda yapılan geçici tıbbi uygulamadır. Nakil süresince devam eder. Acil serviste veya ilgili klinikte acil tedavi olarak devam eder. ilk yardım nerede yapılırsa yapılsın hayat kurtarıcı uygulamadır.