Forumteams.com !

Tam Versiyon: Erkeklere Özel Doğal Maske Yöntemi
Şu Anda Arşiv Modunu Görüntülemektesiniz. Tam Versiyonu Görüntülemek İçin Buraya Tıklayınız.
Maske

Domates kabuğuyla cildi temizledikten sonra içme suyuyla yüzünüzü yıkayın. Ardından aşağıdaki maskeleri uygulayın;

* Kepek unu
1 çay kaşığı bal
Yarım çay kaşığı toz boraks ya da karbonat (eczaneden bulunabilir)

* 1-2 damla limon (C vitamini, özellikle lekeler için)
Yüzünüzde 5 dakika beklettikten sonra içme suyuyla yıkayın.

* 1 çorba kaşığı kepek unu

Birkaç damla içme suyu
Yüzünüze 5 dakika bekletip içme suyuyla yıkayın. Zararsız, alerjisiz bir peeling etkisi yapıyor. Kepek unu, minik kırışıklıklara, ölü hücrelere karşı çok etkili.

* Bir kaşık ekmek mayası
1 kaşık içme suyu
Karıştırıp (göz çevreniz dışında) yüzünüze sürün. 5 dakika beklettikten sonra içme suyuyla yıkayın. Bu maskeyi herkes cilt bakımı için uygulayabilir.

* Bir avokado
Avokadoyu, 1 hafta oda sıcaklığında bekletin. Böylece olgun hale gelecektir. Ezerek püre yapacağınız 1 avokadoyu yüzünüze maske yapın. 10 dakika beklettikten sonra içme suyuyla yıkayın.

Tonik

Yağlı ciltler için

* 1 su bardağı kaynatılmış ılık su içine bir çay kaşığı kekik atın. Bardağın üstünü kapatın. 3 dakika bekleyin. Karışımı, süzgeçten geçirip bir cam kaba alın. Buzdolabınızda dursun. İstediğiniz zaman tonik olarak kullanın.

Normal ciltler için

* 1 su bardağı kaynatılmış ılık su içine bir tutam ıhlamur atın. Çünkü ıhlamurun yatıştırıcı etkisi var. Bardağın üstünü kapatın. 3 dakika bekleyin. Karışımı süzgeçten geçirip bir cam kaba alın. Buzdolabınızda dursun. İstediğiniz zaman tonik olarak kullanın.

* Aynı şekilde üstteki ıhlamur-su karışımına, 3-4 tane karanfil ve çay kaşığı tarçın ekleyerek de yeni bir tonik yapabilirsiniz.
Nemlendirici

* Aslında en iyi nemlendirici, içme suyu. Günün her saatinde istediğiniz sıklıkta yüzünüze sürebilirsiniz. Ayrıca meyveler çok iyi nemlendirici görevi görüyor. Kayısı ve şeftaliyi püre olarak yüzünüze sürebilirsiniz. Çok iyi nem verir.

* En güzel nemlendirici ise kavun. Kavunu ezip püre haline getirdikten sonra 5-10 dakika yüzünüzde bekletin. Sonra içme suyuyla yıkayın.