Forumteams.com !

Tam Versiyon: Web Sitesi Kurmak İçin Gerekenler
Şu Anda Arşiv Modunu Görüntülemektesiniz. Tam Versiyonu Görüntülemek İçin Buraya Tıklayınız.
Web sitesi kurmak için gerekenler nelerdir? Sorum açık ve net cevapları bekliyorum.. yardımcı olursanız sevinirim..  Bv
Merhaba, Öncelikle kendinize bir domain/alan adı belirlemelisiniz ardından hosting firması aracılığıyla belirlediğiniz alan adı eğer kullanıma uygunsa tescil ettirmeniz gerecektir.

2.Aşamada kurmak istediğiniz web sitesinin özelliklerine göre web hosting paketi almalısınız.

3.Aşamada ise Wordpress sistemi kuracağınızı varsayarak hosting paketi aldığınız firma üzerinden site kurulumunu gerçekleştiriyorsunuz ve siteniz aktif oluyor.

Yukarıda yazdıklarım işin basit kısmıdır daha detaylı bilgi için aşağıda vermiş olduğum adrese göz atabilirsiniz.

https://www.hosting.com.tr/bilgi-bankasi...il-acilir/
@Engin Arkadaş'a katılıyorum.

Eklemek gerekirse. Bir site kurmak için eğer nereden başlayacağınızı bilmiyorsanız oldukça zahmetli bir süreç olabilir.

Alan Adınızın Hatırlanması kolay olmalı,  Kısa olmalı , Ayırt edici olmalı, tasarımın yapılması, ne tür site açmak istediğinize bağlı olarak bir çok şey hakkında bilgi sahibi olmalısınız

Temel bilgisayar becerileri şart. Mesela internet tarayıcınızı iyi kullanmak ve not defteri üzerinden metin düzenleyebilmek bu temel becerilerden iki tanesi. HTML, CSS, JavaScript gibi bilgilerinizde az çok olmalı.
Arkadaşlar Genel Olarak Web Sitesi Açabilmeniz İçin Gerekli Açıklamayı Yapmış.

Ayrıca Uzman Nickli Arkadaş'ın dediği gibi bu sizin ne tür bir Web Sitesi açacağınıza'da Bağlı..

Kendiniz için ya da işletmeniz için bir web sitesi kurmak istediğinizde bilmeniz gereken iki temel terim vardır. Domain ve Hosting Bir web sitesinin teknik yapıları olarak tanımlayabileceğimiz bu iki önemli aşama; sitenizin adını /adresini belirlemenizi, kaydettirmenizi ve sitenizin depolanacağı alanı kiralamanızı içerir. Toplam 10 dakika kadar süren bu işlemlerden sonra içeriğinizi sitenize eklemek için kullanacağınız CMS denen platformun kurulması gerekir. En sona da tema ve eklentiler vs yardımıyla sitenizi istediğiniz işlevselliğe ve görünüme kavuşturmak kalır.

Alan Adı (Domain) Alan adı, web sitenizin adı ve adresidir. Sitenizi bulmaya çalışanların sitenize girmek için kullandığı bu adrese domain denir.

Hosting Sitenizin erişilmesini, her zaman yayında olmasını sağlayan teknik altyapı hizmetine hosting denir. Hosting; site dosyalarınızın bir sunucuda barındırılmasını ve adresiniz her tıklandığında içeriğinizin görüntülenmesini sağlar.

Eğerki Forum Sitesi Kurmayı Düşünüyorsanız Aşağıdaki Link'ten En İyi Forum Yazımları Listesine Göz Atabilirsiniz..

https://www.forumteams.com/konu-en-iyi-f...stesi.html
Teşekkür ederim bilgilendirmeleriniz ve yardımlarınız için.. Az
Konu ile ilgili öncelikle terimleri öğrenmek iyi bir başlangıç olurdu. Sonrasında sektördeki kaliteli firmalar ile çalışılabilir veya araştırılarak birşeyler denenebilir.