Forumteams.com !

Tam Versiyon: En Iyi Ücretsiz 5 FTP Programı
Şu Anda Arşiv Modunu Görüntülemektesiniz. Tam Versiyonu Görüntülemek İçin Buraya Tıklayınız.
FTP istemcisi, FTP protokolü üzerinden FTP Sunucu’ya bağlanarak dosya transferi gerçekleştiren yazılımlara denir. Sizlere faydalı olması açısından 2017‘de kullanabileceğiniz en iyi ücretsiz 5 FTP istemcisini listeledik.
Dosyalarınızı bilgisayardan sunucuya atarken FTP istemcisine ihtiyaç duyuyoruz. En iyi FTP istemcileri sadece dosya yüklemek ve indirmekle sınırlı kalmıyor. Bunların yanında klasör içi izinler ve güvenlikte önemli.
Bugün sizin için derlediğimiz en iyi FTP istemcilerini sıraladık. Kullandığınız FTP istemcisi listede yok mu? Hemen kullandığın istemciyi yorum olarak bizlerle paylaşabilirsin.

1. FileZilla
Hızlı, güvenli ve son derece özelleştirilebilir olan FileZilla, indirebileceğiniz en iyi ücretsiz FTP istemcisidir.
En iyi bilinen ücretsiz FTP istemcilerinden biri olan FileZilla, yıllar içinde büyük bir üne kavuşmuştur. Web sitenize (veya herhangi bir sunucuya) büyük dosyalar yüklemek için onu kullanıyorsanız, yalnızca güvenli aktarma seçeneğini değil ayrıca yüklemeleri ve indirmeleri duraklatma ve devam ettirmeyi de sağlıyor.

Birden fazla siteyi yönetiyorsanız veya sunucu ile çalışıyorsanız FileZilla’nın yer imi mükemmel bir kazançtır. Çok bölmeli arabirim başlangıçta sizi korkutabilir. Ancak alıştığınızda epey kolaylık sağladığını fark edeceksiniz.
FileZilla açısından diğer önemli bir nokta arayüzü son derece özelleştirilebilir. Bu nedenle beğenmediğiniz kısımları kaldırabilirsiniz. Bu yüzden FileZilla benim gözümde bir numaradır.

[Resim: filezilla.jpg]

2. Core FTP LE
Hızlı, kolay ve ücretsiz bir FTP istemcisi olan Core FTP LE ile dosya transfer işlemlerinizi kolaylıkla halledebilirsiniz.
Tarayıcı entegrasyonu, uzaktan dosya düzenleme, dosya aktarımlarını duraklatma ve devam ettirme, proxy’ler, güvenlik duvarları ve htaccess ve htpasswd düzenleme desteği sayesinde, incelemeye değer oldukça başarılı olan ücretsiz FTP istemcisi.


[Resim: Core-FTP-LE.jpg]

3. FireFTP
Bu FTP istemcisi, Firefox’un eklentiler marketinde bulanan ve Firefox olmadan kullanılmayan bir tarayıcı uzantısıdır.
FireFTP bağımsız bir uygulama olamadığından diğer FTP istemcilerine göre biraz farklıdır. Eğer Firefox kullanıcısıysanız sizin için çok kullanışlı olabilir. Ancak farklı bir tarayıcı kullanıyorsanız Firefox’a geçmek için yeterli bir sebep midir? O sizin kararınıza kalmış.
Bu eklentiyle birden çok siteyi yönetebilir, sürükle bırak özelliği kullanabilir ve en önemlisi hangi değişiklikleri sunucuya atmadığınızı kontrol edebilirsiniz (klasör karşılaştırması). Bunun yanında SSL / TLS şifreleme mevcuttur.


[Resim: FireFTP.jpg]

4. CoffeeCup Free FTP
CoffeeCup Free FTP istemcisi en iyi ücretsiz HTML editörü firması olarak bilinen CoffeeCup Software tarafından geliştirilmiştir.
CoffeeCup Free FTP, güçlü kullanıcıları hedefleyen bir FTP istemcisi olmasa da SSH aktarımları, dosya düzenleme ve izin düzenleme dahil günlük dosya aktarımı için ihtiyacınız olan her şeye sahiptir.
Arayüzü özelleştirilebilir fakat yazılımda olan sizi ücretli sürümüne yükseltmenizi isteyen reklamlar rahatsız edebilir. Bunun dışında ilgi çeken bir özelliği tek tıklamayla arşiv özelliğidir.


[Resim: CoffeeCup-Free-FTP.jpg]

5. WinSCP
Hem standart hem de taşınabilir sürümlerde bulunan güçlü bir FTP istemcisidir.
WinSCP istemcisinin en göze çarpan özelliklerinden birisi kurulabilir program değil taşınabilir bir uygulama olmasıdır. Bu demek oluyor ki USB sürücüsüne atın ve istediğiniz makinede takıp çalıştırın. Bunun yanında tüm dosyalarınız ve ayarlarınız birlikte taşınsın. Eğer siz de sürekli farklı makinelerde çalışıyorsanız bu FTP istemcisi tam size göre.
WinSCP halen aktif olarak geliştirilmekte ve güncellenmektedir.
Adından anlaşılabildiği gibi program sadece FTP ve SFTP’yi değil bunun yanında SCP’yi de desteklemektedir.


[Resim: WinSCP.jpg]

En iyi Ücretsiz 5 FTP İstemcisini listeledik. İhtiyacınıza göre istediğinizi seçip kullanabilirsiniz.