Forumteams.com !

Tam Versiyon: Avokadonun Sağlığa Beş Faydası
Şu Anda Arşiv Modunu Görüntülemektesiniz. Tam Versiyonu Görüntülemek İçin Buraya Tıklayınız.
Avokadonun Sağlığa Beş Faydası

Defnegiller familyasına ait olan ağaçta yetişen bir meyvenin adıdır avokado. Bazı yerlerde avokado yerine ”timsah armudu”da denilmektedir. Oval bir yapıda olup yeşil, kırmızı yada erguvani renklerde bulunabilir. Meyvenin içerisi krem kıvamındadır. İçerik olarak yoğun bir meyve olan avokado yaklaşık olarak 20 vitamin ve mineral içerir. Botanik meyve olmasından dolayı tek tohumu bulunur. Avokado genelde süper yiyecek olarak adlandırılır bunun sebebi ise her yönde sağlık açısından faydasının bulunmasıdır.


[Resim: avokado-777x400.jpg]

1 Kilo Kontrolü

Avokado yüksek derecede besin değerleri içerir ve lezzetli olmasından dolayı birçok yemeğin içerisinde karşınıza çıkabilir. Ayrıca avokado zenin bir içeriği olması nedeniyle uzun süreli tokluk hissi sağlar. Bu tokluk hissi veren ana maddenin adı ise guacamoledir.

2 Kalp

İçerisinde bulunan 20 mineral sayesinde kalbin dinç ve canlı kalmasına yardımcı olur. Avokado içeriğinde bulunan folat açısından oldukça zengindir. Folat ise kalp sağlığı açısından büyük önem taşıyan bir mineraldir. Günlük olarak yiyeceğiniz bir fincan avokadoda yaklaşık olarak folat ihtiyacınızın %23’ünü karşılamaktadır.

3 Göz

Avokadonun içerisinde göz sağlığı adına yararlı olan lutein ve zeaksantin bulunur. Bulunan bu iki karotenoid göze bağlı oluşan veya oluşabilecek hasarları en aza indirmek ve yaşa bağlı olarak gelişebilecek riskleri önlemeye yardım eder.

4 Sindirim

Avokadonun sağlık açısından birçok yararı olduğu bilinir ve ayrıca sindirim sağlığını korumakta da yardımcı olur. Avokadonun içerisinde doğal liflerin bulunması nedeniyle kabızlığı önler ve sağlıklı bir sindirim sistemine sahip olmanıza yardım eder. Ayrıca önemli bir detayı ise kolon kanseri riskini de en aza düşürmeye yardımcıdır.

5 Saç

Avokadonun bir diğer önemli faydalarından bir tanesi ise saçlara yaptığı bakımdır. Özellikle kuru ve cansız saçlarınız varsa avokado burada büyük yardımcıdır. Avokado kuru saç diplerini besleyerek dökülmesine ve deri sorunlarının onarılmasına yardımcı olur.
Teşekkürler omega da var diye biliyorum

Rabbim yaratmış şükürler olsun.
(18-12-2021 Saat 13:36)BegonviL Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Teşekkürler omega da var diye biliyorum

Rabbim yaratmış şükürler olsun.

evet doğrudur var omega.