Forumteams.com !

Tam Versiyon: Hidrolize Kolajen Olan Tip1 Tip 3 Kolajen Takviyesi Ne Işe Yarıyor ?
Şu Anda Arşiv Modunu Görüntülemektesiniz. Tam Versiyonu Görüntülemek İçin Buraya Tıklayınız.
Merhaba arkaşdalar aranızda tip1, tip3 kolajen kullanan var mı ya ben çok duyuyorum ama nasıl kullanıldığını tam olarak onları birbirinden ayıran seyin ne olduğunu anlayamadım. Bilenler bir aydınlatırsa sevinirim.
Hiç Bilmiyorum kulanmamadımda ama size yardımcı olur umarım aşağıdaki yazı..

Tip 1 Kolajen

Vücudumuzun her bölgesinde bulunan kollajenin yirmiye yakın türünden biri olan tip 1 de birçok özel görev yapar. Tip 1 kolajenin faydaları ve işlevi şu şekilde sıralanabilir;

Vücudumuzun belli bölgelerindeki kasların yeniden inşa edilmesini sağlar. Böylece ilerleyen yaşlarda dahi kaslarınız güçlü bir yapıda kalır.
İlerleyen yaşlarda insanların en zorlandığı organlardan biri de gözdür. İlerleyen yaşlara bağlı olarak görmede zorluklar ortaya çıkabilir. Ancak tip 1 kolajen alımı yeterli miktarda olursa gözleriniz de daha sağlıklı kalır.

Kemikler insan vücudunda kolajen miktarının azalmaya başlaması ve çeşitli sebeplere bağlı olarak zayıflar. Ancak vücudun kolajen tip 1 miktarı yeterli olursa kemikler daha sağlam olur. Kemiklerinizin kendini yenileyebilmesi için tip 1 kolajen oranınızı yeterli tutmalısınız.

Tip 1 kolajenin en önemli işlevlerinden biri de omurganızın yeniden inşa edilmesine de yardımcı olmasıdır.

Tırnaklarımız belli sebeplerden çabuk kırılmaya başlayabilir. Ancak tip 1 kolajen alımınız yeterli olursa tırnaklarınız daha güçlü olacaktır.

Saç tellerinizin incelmeye başlaması ile birlikte daha sık dökülür. Tip 1 kolajen miktarınız dengelenmeye başladığında daha kalın ve güçlü saç köklerine sahip olursunuz. Böylece saçlarınızda dökülme gibi sorunlara karşı önlem almış olursunuz.

Kırışıklıklar ve yara izlerinin giderilmesinde etkilidir.

Düzenli kullanımda ilerleyen yaşlara bağlı kahverengi lekelerin giderilmesinde de etkilidir.

Bu kolajen türü cildinizin gergin olmasını sağlayarak cilde elastikiyet vermektedir.

Dokuların bir arada tutulmasını sağlar.

Kolajen Tip 3

Organlarımızı ve cildimizi oluşturan hücre dışı matrisin ana bir bileşeninden oluşan tip 3 kolajen kalp ve kan damarları ile kan dokusunu oluşturmada, cilde esneklik ve sıkılık kazandırmada etkilidir. Kasların, organların ve arterlerin yapısını destekleyerek damarlara elastikiyet, kaslara güç verir.
aşağıdaki linkten bilgi edinebilirsiniz..

https://www.youtube.com/watch?v=JHKjWLk4gys