Forumteams.com !

Tam Versiyon: Tatil Için Dünyanın En İyi 15 Adası
Şu Anda Arşiv Modunu Görüntülemektesiniz. Tam Versiyonu Görüntülemek İçin Buraya Tıklayınız.
Tatile Çıkabileceğiniz Dünyanın En İyi 15 Adası

Kültürel anlamda destansı ve/veya doğal yaşam açısından benzersiz özellikleri olan bilindik öyle yerler var ki; onlar her yıl turistik cazibe merkezi olmayı sürdürüyorlar ve aslında bunu hak ediyorlar

Tatil için farklı bir tercih yapmak isteyenlere tatil adaları

Kaplumbağa Adaları


[Resim: kamlumbaga-adalari.jpg]

Sahip olduğu eşsiz doğal güzellikleri ve palmiye ağaçları ile süslenmiş çevresi ile dikkatleri üzerine çeken Kaplumbağa Adaları, yeni dönemde de çok sayıda ziyaretçiye ev sahipliği yapacak gibi görünüyor.

Bozcada

[Resim: bozcada.jpg]

Berrak denizi ve tertemiz havası ile huzuru bulmak isteyenlerin en çok tercih ettiği tatil adaları arasında Bozcaada da yer alıyor… Listelerde kendine 55. sırada yer bulan bu güzel adayı sizler de ziyaret edebilir ve tatil için ilk adımı atabilirsiniz.

Kalem Adaları

[Resim: kalem-adalari.jpg]

Listede yer alan Kalem adaları da yine Türkiye’nin eşsiz güzelliklerinden bir tanesi olmayı başarıyor ve dünya coğrafyası için de büyük önem arz ediyor. Dibi görünen denizi ve eşsiz doğası ile burası da birçok turistin ziyaret ettiği adalardan bir tanesi olarak karşımıza çıkıyor.

Bora Bora Adaları

[Resim: bora-bora-adalari.jpg]

Mart ve Nisan aylarında çok daha kalabalık bir insan topluluğuna hitap etmeyi başaran Bora Bora Adaları da listelerinize alabileceğiniz adreslerden bir tanesidir. Siyah İnci’nin çıkartıldığı ender adalardan bir tanesidir ve muhteşem denizi ile de göz doldurmayı başarıyor.

Muscha Çay Adaları

[Resim: tropik002.jpg]

Tatil adaları başlığı altında sizinle buluşturacağımız bir diğer adres ise: Muscha çay adaları… Hepimizin yakından tanıdığı isimlerden bir tanesi olan Bill Gates, an itibarıyla adanın tek sahibi. Bu adada tatil yapmak için gerçekten güçlü bir bütçeye sahip olmanız gerekiyor.

Maldiv Adaları

[Resim: maldivblog.jpg]

Turkuaza çalan rengi ile harika bir güzellik sunan Maldivler adası da yine çok sayıda ziyaretinin birincil tercihi olmaya devam ediyor ve her sezon çok sayıda ziyaretçiye ev sahipliği yapıyor.

Gökçeada

[Resim: gokceada.jpg]

Tatil adaları listemizde ‘’Sakin Şehir’’ olarak kendine yer bulan Gökçeada da yine Türkiye sınırları içerisinde bulabileceğiniz adalardan bir tanesidir. Dünya listelerinde de yer alan bu güzelliği sizler de ziyaret edebilirsiniz.

Mustique Adaları

[Resim: Mustique-adalari.jpg]

Mustique adaları da diğer bir seçenek olarak karşınıza çıkıyor. Karayipler'in gözde adalarından bir tanesi olan bu adres, sahip olduğu iklim nedeniyle de ziyaretçiler tarafından beğeni ile karşılanıyor.

Barbados Adası

[Resim: barbadosblog.jpg]

Tatil adaları listesinde en çok dikkati çeken adreslerden bir tanesi de Barbados Adası. Karayipler'in yüzölçümü olarak en büyük adası olan Barbados, golf tutkunlarının da sezon içerisinde sıkça ziyaret ve tercih ettiği noktalardan biridir.

Hawaii Adaları

[Resim: tropik003.jpg]

Egzotik adalardan bir tanesi olan Hawaii adaları da yine ilginizi çekebileceğini düşündüğümüz adreslerden bir tanesi olarak listelerde kendine yer buluyor.

Bali Adası

[Resim: bali.jpg]

Endonezya sınırları içerisinde kendine yer bulan Bali adası da lükssü sevenlerin tercih ettiği adreslerden bir tanesidir. Sunduğu imkanlar ve eşsiz coğrafya ile birlikte balayı çiftlerinin de yoğun olarak tercih ettiği bir ada haline gelmiş durumda.

Cunda Adası

[Resim: cunda-adasi.jpg]

Dünya listelerinde Türkiye sınırları içerisinde yer alan bir ada daha karşımıza çıkıyor. Balıkesir’de bulunan Cunda Adası, huzur isteyen ve sakinliği tercih eden ziyaretçilerin buluşma noktası olmaya devam ediyor.

Zenzibar

[Resim: zenzibar.jpg]

Doğa ile iç içe bir yaşam sürmek ya da tatil yapmak isteyenler Zanzibar’da buluşuyor. Hindistan’ın en çok ziyaretçi kabul eden noktalarından bir tanesi olan Zanzibar, ihtişamlı bir görüntü sergiliyor.

Seyşeller

[Resim: seysellerblog.jpg]

Afrika kıyılarında konumlanmış olan Seyşeller adası da kaliteli ve konforlu mekanlara ev sahipliği yapan ve konaklama bakımından sorun yaşatmayacak olan adalardan bir tanesidir. Haziran ve Kasım arası dönemde oldukça kalabalık bir nüfusa sahip olduğunu da belirtmek gerekiyor.

Sedir Adası

[Resim: sedir-adasi.jpg]

Mısır’dan özel olarak getirtilen bembeyaz kumlar ile daha eşsiz bir görüntüye sahip olan Sedir Adası da Muğla sınırları içerisinde ziyaret edilmeyi bekliyor.


Kaynak