Forumteams.com !

Tam Versiyon: Adana Usulü Börek Tarifi
Şu Anda Arşiv Modunu Görüntülemektesiniz. Tam Versiyonu Görüntülemek İçin Buraya Tıklayınız.
[Resim: 5wm1kyy.jpg]

Malzemeler
♡~ 4 adet baklavalık yufka*
♡~ 2 adet hazır yufka*
♡~20 dilim tost peyniri*
♡~ 200 g tuzlu dil peyniri (Rendelenmiş)
♡~ 200 g mozzarella peyniri Rendelenmiş)*
♡~ 100 g kolot peyniri (Rendelenmiş)

~

Sosu İçin
♡~ 2 yemek kaşığı tereyağı (Yumuşak olmalı)*
♡~ 4 yemek kaşığı sıvı yağ*
♡~ Tuz, karabiber
♡~ 2 su bardağı süt*
♡~ 3 adet yumurta

~

Ayrıca
♡~ 1 çay bardağı sıvı yağ

.
.
.

Yapılışı
》Adana usulü börek*sosu için tüm malzemeyi bir kasede karıştırın.*
》Hazır yufkaların her birini dörde bölün.*
》Tereyağı ile sıvı yağı ocağın üzerinde pişireceğiniz tepside (Kalın tabanlı olması gerekiyor) eritin. Fırça yardımı ile her tarafına sürün.*
》İki kat hazır baklava yufkasını tepsiye serin. Üzerine 4 dilim tost peynirini iri parçalar halinde kopararak yerleştirin.
》Kalan peynirleri karıştırıp serpin. Üzerine dörde* böldüğünüz yufkalardan bir tanesini serin.
》Hazır yufkanın üzerine de birkaç yemek kaşığı sosundan dökün. Bu işleme malzeme bitene dek devam edin.
》En son sosunu döküp, peynirleri serptikten sonra kalan baklavalık 2 adet yufka ile kapatın.
》Kalan sosu dökün, fırça yardımı ile her tarafına sürdüğünüzden emin olun.
》Bıçak yardımı ile kenarlarındaki fazlalık yufkaları kesin. Daha sonra keskin bir bıçak yardımı ile küçük kare dilimler olacak şekilde kesin.*
》Tepsiyi ocağın üzerine alın.
》Kısık ateşte, kontrollü bir şekilde döndüre döndüre altını yakmadan pişirin.
》Alt tarafının piştiğinden emin olduktan sonra ters çevirerek diğer tarafını da aynı şekilde pişirip sıcak servis yapın.

AFİYET OLSUN...  Kalp
Nefis görünüyor teşekkürler paylaşım için.
(18-06-2022 Saat 11:01)Mango Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Nefis görünüyor teşekkürler paylaşım için.

evet öyle umarım yapıp tadına bakarsınız  Gülümseme