Forumteams.com !

Tam Versiyon: Yay Burcunun Hayatından Çıkarması Gereken İnsanlar!
Şu Anda Arşiv Modunu Görüntülemektesiniz. Tam Versiyonu Görüntülemek İçin Buraya Tıklayınız.
Yay Burcunun Hayatından Çıkarması Gereken İnsanlar!

Yay mutluluk rezervlerini ağzına dek doldurur, enerjisini her gün misline katlar ne yorulur ne de olmadık karamsar fikirlere kapılır. Sorumluluk altına girip vaktini arzusu dışında tüketmez, gezmelerden, eğlenmelerden beri gelmez! Hayatında kendi gibi keyifli insanların olduğu muhakkak, peki kimlerin Yay’ın pozitif yüklü hayatında yeri olmaz?
İşten eve, evden işe parkurundan çıkmayan; işkolikler!

Alarmın sesinden komut alan, işten güçten başını kaldırıp burnunun ucunu görmeyen insanlar dışarı, kafasına göre yaşayıp dünyanın çivisini çıkaran özgürlük sevdalıları içeri! Yay mesleğini, kendini gerçekleştirme alanı olarak görmez, işi uğruna bütün bir ömrünü feda edip emekliliğini düşlemez. Bulduğu her boşluğu keyfine adar, vakit bulamazsa yaratır. Onun için çalışmak, dünya keşfini finansa eden bir araç, bir tür zorunluluktur. Mecbur olduğu işleri yapmaktan hoşlanmayan, rutin içinde boğulan Yay, gereğinden fazla sorumluluk yüklenmez, özgürlüğünü kısıtlayan alanlarda var olmaz! İşini yaşam amacı yapıp dünyevi keyfe kapılarını kapayan işkoliklerle işi olmaz!
Eşeklerini hep sağlam kazığa bağlayan garanticiler!

Yay, öyle ömürlük planlar yapmaz, yapılacaklar listesiyle kendine sınır koymaz, ucu açık bir yaşamda, “kafama göre” kuralını esas alır! Her dakikası planlı, yaşamı hesaplı insanlarla da aynı havayı soluyamaz! Zira Yay, aklına düşeni yaşama geçirmek, canının istediğini o anda yapmak ister! Bunun için fizibiliteye ihtiyaç duymaz, ön hazırlık evresini uzatmaz! Cesurdur Yay, tüm hayatı aldığı riskleri oyunlaştırarak geçer! Tehlikelere atlamayı macera bilir, sonu belli zaferlerden keyif almaz! Her adımı planlı, hayatının artı 5 yılı garantili insanlar Yay’ın pervasızlığıyla yapamaz, Yay da onların sağlamcılığını anlamaz! Haliyle bu tipte iki insan bir arada olmaz!
Buluttan nem kapan karamsarlar!

Tüm oklar yayın dezavantajlı olduğunu gösterse, dünyalar bir olup “başına gelecek bir iş var” dese; Yay kulak asmaz, ciddiye almaz! Yönetici gezegeni Jüpiter’in şans eli üstüne olan Yay, burnunun ucunda gerçekleşse dahi görmediği felaketlerden sıyrıksız kurtulur! Yay’ın aklına gelmeyen başına gelmezken, felaket senaryolarıyla yaşayan, türlü paranoyalarını dünyaya yayan, kötücül düşüncelerini dillendirmeyi bir an olsun bırakmayan insanları huzurlu hayatına sokamaz! Gaflet anında böyle insanları çevresine topladıysa, tez elden oradan uzaklaşmalı, kendi mesut hayatına yelken açmalıdır.
İlişkilerine derin duygularla bağlanan insanlar!

Yay özgürdür! Hayatında feda edemeyeceği, yerine hiçbir şey koyup, kimselere değişemeyeceği tek varlığı da yine özgürlüğüdür! Yay hiç kimseye ve hiçbir şeye bağlanmaz. Çünkü bağlılık fazlaca sorumluluk yükü ve olmadık fedakarlıklar gerektirir! Yay’ın hayatında fazla sahiplenici, aidiyet sevdalısı insanlara yer yoktur! Yay anını yaşar, ötesine berisine, nasılına niçinine fazlaca kafa yormaz! Rüzgâra verir kendini, uçar canı nereye isterse! Hal böyle olunca derin duygular gerektiren deli divane aşklar, ölümüne sevdalar, kara toprakta biten dostluklar onun için fazla dramatik ve bağlayıcıdır! Yay sever ama bağlanmaz, arkadaşlık eder ama saplanıp kalmaz!