Forumteams.com !

Tam Versiyon: Sürekli Grip Aşısı Olmaya Son: Küresel MRNA Grip Aşısının Insan Denemeleri Başladı
Şu Anda Arşiv Modunu Görüntülemektesiniz. Tam Versiyonu Görüntülemek İçin Buraya Tıklayınız.
Sürekli grip aşısı olmaya son: Küresel mRNA grip aşısının insan denemeleri başladı

[Resim: kuresel-mrna-grip-asisinin-insan-denemel...3804_0.jpg]

Bilim insanları küresel olarak grip hastalığına karşı güçlü bir silah geliştirmeye çalışıyor. Henüz çok erken, ancak ilk güvenli ve etkili mRNA bazlı grip aşısını geliştirme yarışı hız kazanıyor.

Küresel mRNA grip aşısının insanlarda denenmesine karar verildi. Duke Üniversitesi'nde, Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü (NIAID) Aşı Araştırma Merkezi (VRC) tarafından geliştirilen H1ssF-3928 mRNA-LNP'nin güvenliğini ve bağışıklık tepkisini test eden bir Faz 1 denemesi başlatıldı.

Yapılacak denemelerde 50 katılımcı üç gruba ayrılacak ve sırasıyla kendilerine 10, 25 ve 50 mikrogram aktif ilaç verilecek. Optimal dozaj belirlendikten sonra 10 katılımcıya daha bu ölçülü aşı yapılacak. Ayrıca, mevcut dört değerlikli mevsimsel grip aşısını alacak ek bir grup daha olacak, böylece araştırmacılar hazırda bulunan grip aşılarının bağışıklık tepkisini ve güvenliğini yeni aşıyla karşılaştırma olanağına sahip olacaklar. Denemeye katılanlar daha sonra ilacın bağışıklık tepkisinin nasıl olduğunu görmek, kısa ve uzun vadeli güvenliğini değerlendirmek için 12 ay boyunca düzenli olarak değerlendirilecektir.
Grip enfeksiyonu son bahar kış aylarında daha çok karşımıza çıksa da her mevsimde ortaya çıkabilir.