Forumteams.com !

Tam Versiyon: Dürüstlük Her Zaman Kazanır Masalı
Şu Anda Arşiv Modunu Görüntülemektesiniz. Tam Versiyonu Görüntülemek İçin Buraya Tıklayınız.
Dürüstlük Her Zaman Kazanır Masalı

Bir varmış bir yokmuş, evvel zaman içinde, kalbur saman içinde. Çoook eski çağlardan birinde genç bir delikanlı yaşarmış. Bu genç iyi huylu ve güzel meziyetler sahibi biriymiş. Yalan nedir bilmeyen bu genç adeta dürüstlük sembolü diye toplumda parmakla gösterilirmiş. Herkes tarafından sayılan ve sevilen bu genç sadece iyi huylu ve güzel meziyetleri olan biri değilmiş . Son derece bilgiliymiş aynı zamanda. Yakınları son zamanlarda neşeli ve güler yüzlü bir kişiliğe sahip olan genç kahramanımızda bir durgunluk hissetmişler. Kederli gözleri dalgın dalgın uzaklara bakar olmuş. Ülkenin en bilge kişilerinden eğitim alan bu gencin kederli halleri anne ve babasını çok üzüyormuş. Anne ve babası gencin kederli hallerine daha fazla duyarsız kalamamışlar ve biricik evlatlarını karşılarına alıp konuşmaya karar vermişler. Anne ve babası oğullarına dertli hallerinden duydukları üzüntüyü anlatmışlar. Seni üzüntülere koyan neden nedir diye sormuşlar.

İyi huylu genç üzüntü dolu gözlerle önce uzaklara bakmış ve ağır ağır konuşmaya başlamış.

– Sevgili annem ve canım babam ben kavuşması mümkün olmayan birine aşık oldum der. Bu sevda beni yavaş yavaş eritiyor. Aşkından divaneye döndüğüm kıza kavuşmak ise benim için imkansız der. Gencin annesi oğlunun durumuna ağlamaya başlar. Babası ise oğlum der, sen çok düzgün ve iyi huylu bir gençsin. Ayrıca kızların kalbini fethedecek kadar da yakışıklısın. Aşık olduğun kız da eminiz seni beğenir, bu karamsarlığın nedenini anlayamadım der. Genç derin bir iç çeker ve aşık olduğu kızın kralın biricik kızı olduğunu söyler ve kral kızını bana neden versin. Komşu ülkelerden birinin oğluna vermek varken der.

Babası bu durum karşısında ne diyeceğini şaşırır. Fakat oğlunun üzülmesine de gönlü razı olmaz. Oğlunu teselli etmiş ve çözüm aramaya başlamış. Ertesi gün gencin babası kralla görüşmek için sarayın yolunu tutmuş. Kral gencin babasını huzuruna almış ve ne istediğini sormuş. Adamcağız olanları en ince ayrıntısına kadar hiçbir şey saklamadan dosdoğru bir şekilde anlatmış. Oğlunun çektiği acıdan bahsetmiş.

[Resim: tincfh1.jpg]

Kral gencin babasının dürüstlüğünden çok etkilenmiş.

Ona şöyle demiş;

Oğlunun kızıma duyduğu derin aşka gerçekten saygım büyük. Fakat bundan daha çok etkilendiğim konu ise sizin bana her şeyi doğru ve dürüst bir şekilde anlatmanız. Sizin yerinizde bir başkası olsaydı olayı kim bilir ne şekilde anlatırdı. Bu nedenle sizi tebrik etmek isterim. Oğlunuzun kızıma duyduğu aşka ise elbette ben cevap veremem. Bu konuda olumlu ya da olumsuz bir cevap verme hakkı ise yalnızca kızıma aittir. Kızım da oğlunu beğenir ve evet derse ben buna kesinlikle karşı olmam, demiş. Kralın biricik kızı prenses ile genç tanıştırılmış. Prenses gencin aşkı karşısında kayıtsız kalmamış. Dürüstlüğün sonucunda ise prenses ve genç kırk gün kırk gece süren muhteşem bir düğünle evlenmişler. Onlar ermiş muradına. Biz çıkalım kerevetine.