Forumteams.com !

Tam Versiyon: Egzama Belirtileri Ve Nedenleri
Şu Anda Arşiv Modunu Görüntülemektesiniz. Tam Versiyonu Görüntülemek İçin Buraya Tıklayınız.
Egzama Belirtileri ve Nedenleri
[Resim: egzama-belirtileri.jpg]

Belirtileri
Egzama ciltte iltihaplanmaya kadar varabilen bir cilt hastalığıdır. Kaşıntı, pullanma, ciltte aşırı kuruluk belirtileri arasındadır. Vücutta pek çok bölgede görülen egzamanın görüldüğü yerler arasında ayaklar da yer alır. Ayak egzaması hem reçeteli hem reçetesiz ilaçlarla tedavi edilebilmektedir. Egzama tamamen ortadan kalkan bir hastalık olmamasına rağmen belirtileri hafifletilebilir ve yavaşlatılabilir. İlaçlar ve bitkisel tedaviler düzenli kullanıldığında ayak egzamasının yatışmasına yardımcı olur. Ayaktaki egzamalı bölgeler kükürtlü sabunlarla yıkanmalı, özellikle egzamalı bölgeye kesinlikle kimyasal maddeler tem için öncelikle cildiye doktoruna gidilmelidir, iltihaplı bir egzama ise doktorunuz antibiyotik tedavisi uygulayacaktır. Kortizonlu kremler ise antibiyotik tedavisinin haricinde kullanılabilecek bir merhem tedavisidir.

Nedenleri
Ayakta oluşan egzamaya, vücuttan atılması gereken ancak atılamayan toksinler neden olmaktadır. Ayrıca toksine neden olan etkenler ortadan kaldırılmalı, kabız kalınmamalı, ayaklar havalandırılmalı, çoraplar sık sık değiştirilmeli, yünlü yerine pamuklu çoraplar tercih edilmeli, çorapların yıkanması kaynatılarak yapılmalıdır. Karaciğer toksinlerden arındırılmalı, ayaktaki egzamalı bölgenin düzenli olarak temizliği yapılmalıdır. Ayaktaki egzamalı bölge temizlendikten sonra nemlendirici kremler sürekli kullanılmalıdır. Ayaktaki egzamalı bölgeyi kaşımamak gereklidir. Hastalığın seviyesine göre ayaktaki yaralı bölgelerden akıntı şeklinde su gelebilir. Ayak temiz tutulursa ve çoraplar sık değiştirilirse enfeksiyon kapma riski azalır.

Egzama; kuruma, kaşıntı, pul pul dökülmeye neden olan bir cilt hastalığıdır. Ciltte iltihaplanmaya neden olur. Her yaştan insanın yakalanabileceği bir hastalıktır. Egzamanın en sık görüldüğü bölgelerden biri ayaklardır. Doktora muayene olup yazılan reçetelerin yanında evde uygulanabilecek yöntemlerle de oluşan kaşıntı ve kızarıklıklardan kurtulmak mümkündür. Ancak egzamanın kesin bir tedavisi yoktur. Kirli hava, sigara dumanı ve strese maruz kalındığında egzama etkileri yoğunlaşır. Bu etkileri azaltmak maksadıyla çeşitli yöntemler uygulanabilir.