Forumteams.com !

Tam Versiyon: Türkiye Kendi Gazını Çıkaracak
Şu Anda Arşiv Modunu Görüntülemektesiniz. Tam Versiyonu Görüntülemek İçin Buraya Tıklayınız.
Karadeniz'de bulunan 320 milyar metreküplük doğal gaz milli imkanlarla çıkarılacak

Türkiye, Karadeniz'de bulunan 320 milyar metreküplük gazın çıkarılmasında da milli bir tavır sergileyecek. Gazın üretim faaliyetleri aramada olduğu gibi milli imkanlarla yerine getirilecek, çalışmaları Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı sürdürecek.  

TÜRKİYE KENDİ GAZINI ÇIKARACAK

Rezervin bulunmasıyla herkesin aklına "Gazı kim çıkaracak?" sorusu geldi. Türkiye, rezervin çıkarılmasında da milli bir tavır sergileyecek. Yabancı şirketlerin sokulmayacağı alanda Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), çalışmalarını sürdürecek. Böylece Türkiye kendi gazını kendisi çıkaracak.

TPAO'DAN AÇIKLAMA

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), sosyal medya hesabından 'Türkiye'nin Karadeniz'deki ilk ultra - derin deniz keşfi' başlığıyla bir açıklama yaptı. Tuna-1 kuyusu ile ilgili bazı detayların da verildiği açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

TPAO, Karadeniz'de Türkiye'nin Münhasır Ekonomik Bölgesinde yer alan Sakarya sahasında büyük bir keşif yapmıştır. Batı Karadeniz baseni Sakarya bloğunda açılan Tuna-1 kuyusu Ereğli'nin 175 km kuzeyinde yer almaktadır. Kuyunun bulunduğu bölgede su derinliği 2.117 metre olmakla birlikte tüm operasyonlar tamamen TPAO ve OTC tarafından milli imkanlar ile yapılmıştır.