Forumteams.com !

Tam Versiyon: Windows 12 Için Aylık Abonelik ücreti Isteneceği Iddiası Doğru Olmayabilir
Şu Anda Arşiv Modunu Görüntülemektesiniz. Tam Versiyonu Görüntülemek İçin Buraya Tıklayınız.
Daha önce ortaya atılan bazı iddialar, Microsoft'un Windows 12 için aylık bir üyelik ücreti isteyeceğini söylüyordu. Ama yeni bir haber, bunun böyle olmayacağı konusunda emin görünüyor.

[Resim: windows-12-nin-uyelik-gerekliligi-soylen...r-lads.jpg]

Geçtiğimiz günlerde, Microsoft’un yeni nesil Windows sürümünü abonelik tabanlı bir işletim sistemi haline getirme olasılığına dair ortaya çıkan haberleri sizlerle paylaşmıştık. Windows 11 sürüm 23H2’de yapılan bir kod değişikliği, Windows “12”nin veya Microsoft’un Windows 11’in halefi olması planlanan sürümün Microsoft 365, Xbox Game Pass ve diğer hizmetler gibi bir abonelik olarak kullanılabileceğini öneriyordu. Ancak görünene göre, bu varsayımlar muhtemelen doğru çıkmayacak.


Windows Central, Windows “12” aboneliği hakkındaki söylentileri çürüten yeni bir rapor yayınladı. Edinilen bilgiye göre, keşfedilen kod bitlerinin, 2024’ün ikinci yarısında çıkması beklenen bir sonraki Windows istemci sürümüyle ilgisi yok ve bu kod, kısa bir süre önce tespit edilen Windows 11 IoT Enterprise Subscription’a gönderme yapıyor.


Yine de Microsoft’un Windows’un daha büyük bir kısmını bir tür aboneliğin arkasına kilitlemesi sürpriz olmayacak. Örneğin şirket, kurumsal özel bir hizmet olan Windows 365’i düzenli tüketicilerin kullanımına sunmayı ve onların günlük ihtiyaçlar için bulut tabanlı Windows PC’leri kullanmalarına olanak sağlamayı planlıyor. Bu nedenle, Windows kod tabanındaki yeni aboneliklere daha fazla atıfta bulunulması şaşırtıcı değil. Yine de, tüm hizmetlerin temelinde yer alan Windows 12, tek ödemeli bir ürün olarak kalacak gibi görünüyor.


Microsoft, işletim sistemini abonelikle sunan tek şirket olmak da istemiyor. Google ve Apple, çözümlerini en azından teknik olarak ücretsiz olarak sunuyor olsa da, işletim sistemi için müşterilerinden ücret alan tek şirket Microsoft. Microsoft’un sıradan bir kullanıcıya Windows’u kullanmak için neden aylık ödeme yapması gerektiğini açıklaması ve bunu kabul ettirmesi oldukça çok zor olacaktır. Windows Central’ın raporu, Windows’un ana bölümünün ve temel bileşenlerinin hiçbir zaman abonelik gerektirmeyeceğini iddia ediyor.

Linkleri Görebilmeniz İçin Sitemize Ücretsiz Olarak Üye Olmanız veya Giriş Yapmanız Gerekmektedir.