Forumteams.com !

Tam Versiyon: HTML Dersleri #1 | Temel HTML Yapısı
Şu Anda Arşiv Modunu Görüntülemektesiniz. Tam Versiyonu Görüntülemek İçin Buraya Tıklayınız.
HTML Dersleri #1 | Temel HTML Yapısı

HTML Dersi 1: Temel HTML Yapısı ve Bir HTML Belgesi Oluşturma

HTML, web sayfalarının yapısal temelini oluşturan bir işaretleme dilidir. HTML belgeleri, metin, bağlantılar, resimler ve diğer medya öğeleri gibi içerikleri organize etmek ve tarayıcılar tarafından doğru şekilde görüntülenmelerini sağlamak için kullanılır.

1. Temel HTML Yapısı
HTML belgeleri, aşağıdaki temel yapısına sahiptir:

Kod:
<!DOCTYPE html>
<html lang="en">
<head>
    <meta name="viewport" content="width=device-width, initial-scale=1.0">
    <title>Document</title>
</head>
<body>
    <!-- Sayfa içeriği buraya eklenecek -->
</body>
</html>
Abi eline sağlık. Bu konuya bir eklemede ben yapayım dip not olarak. Arkadaşlar HTML’in açılımı “Hyper Text Markup Language”dir. Tam bir tanımı yoktur ama çevirmeye çalıştığımızda “Hareketli yazıların işaretleme dili” olarak yakın bir çeviri yapmış oluruz. Burada hareketli hazılar “<“ işareti ile başlayıp, özellik ve değeri ile devam edip “>” işaretiyle kapanan etiketler (<div class=“icerik”>) içine yazılan yazıların tarayıcıda nerede görüneceğini belirtir. Örnek kullanım olarak:

<span style=“text-align:right;”>bu etiket içinde yazılan yazı sağdadır</span>

Hareketli denmesinin nedeni ise tarayıcıda bir web sayfasına giriş yaptığınızda anlaşılacaktır. İnternet yavaş olduğunda sayfa sağa kaymış yazılar ortada resimler yok gibi görünür; ama sayfa tam yüklendiğinde ise nizami, her şeyin yerli yerinde olduğu bir sayfa görürsünüz. Hareketli demesinin sebebide buradan gelmektedir