Forumteams.com !

Tam Versiyon: Saç Maşası Nasıl Kullanılır?
Şu Anda Arşiv Modunu Görüntülemektesiniz. Tam Versiyonu Görüntülemek İçin Buraya Tıklayınız.
Saç Maşası Nasıl Kullanılır?

Eğer saçlarımız düz ise zaman zaman kıvırcık ya da dalgalı saçlara sahip olmak isteyebiliriz. Bunun içinde ya kuaföre gider ya da saç maşası yardımıyla saçımıza istediğimiz şekli verebiliriz. Saç maşası yardımıyla tercihimize göre iri dalgalar ya da sık dalgalar elde edebiliriz.

Peki, saç maşasını nasıl kullanmalıyız? Size vereceğimiz ipuçlarıyla dalgalı saçlara sahip olmanın aslında çok zor olmadığını ve kısa sürede, kolayca uygulanabileceğini göreceksiniz.

Saç Maşası Kullanımı

Öncelikle saçınızı ortadan ikiye ayırın ve ayırdığınız tutamları da daha ufak tutamlara bölün. Böylece saç maşasını daha kolay kullanabileceksiniz ve uygulama sırasında saçlarınız karışmayacak.

Saç maşasını kullanmaya başlamadan önce hem saçınızı ısıya karşı koruyacak hem de dalgaların kalıcılığını arttıracak bir ürünü tüm saçınıza uygulayın. Ardından orta incelikte bir tarakla saçınızı tarayarak ürünün tüm saça dağıldığından emin olun. Burada dikkat etmeniz gereken ürünü ıslak saça uygulamak ve ürün miktarında aşırıya kaçmamaktır. Çünkü çok fazla ürün kullanımı saçınızı sertleştirecektir.

Ardından fırça kullanmadan saçınızı kurutun. Kurutma işlemi sırasında makineyi saçın yönünde aşağı bakar şekilde tutarsanız daha yumuşak ve daha parlak saçlara sahip olursunuz.

Eğer sıkı ve kıvırcık bir saça sahip olmak istiyorsanız tutamları ince tutmalı ve daha ince bir maşa edinmelisiniz. Eğer iri dalgalı bir saça sahip olmak istiyorsanız tutamları daha kalın tutmalı ve orta ya da kalın bir maşa edinmelisiniz.

Maşayı dik olarak tutmalı ve saç kökünden başlayarak saçı dolamalısınız. Sadece uç kısmında ufak bir tutamı maşaya dolamamalısınız. Çünkü bu şekilde daha doğal bir görünüm elde edersiniz.

Saç maşasını tüm saçınıza uyguladıktan sonra daha yumuşak bir görüntü elde etmek isterseniz ellerinizle hafifçe tarayabilirsiniz.

Saça Maşa Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli?

Eğer yumuşak ve akışkan bir saça sahipseniz saçınız ıslakken köpük sürebilirsiniz. Böylece kalıcılığı da artacaktır.

Dipleri kıvırcık bir saça sahipseniz maşa uygulamasından önce hızlı bir fön çekerek hem işleminizi kolaylaştırabilir hem de daha güzel bir sonuca ulaşabilirsiniz.

Maşanızın gün içerisinde, yoğun tempoya rağmen kalıcı olmasını istiyorsanız işlem sonrası tercihe bağlı olarak yumuşak ya da sert bir sprey sıkabilirsiniz.

Maşayı uyguladıktan sonra bukleleri açmak isterseniz tutuculuğu olan bir dax kullanabilirsiniz.

Saçınıza sık maşa yaptırıyorsanız saç uçlarındaki kuruluğu giderecek maskeler ve saçı ısıya karşı koruyacak ürünler kullanabilirsiniz. Ancak elbette en doğru olan çok sık maşa kullanımından kaçınmaktır.

Maşa yaparken saçınız mutlaka kuru olmalıdır.

Saç maşası saç derisine çok fazla yaklaştırılmamalıdır ve aynı tutamın üzerinde çok fazla bekletilmemelidir.

Elde etmek istediğiniz dalgaların büyüklüğüne göre doğru saç maşasını tercih edin.

Saç maşasının ısısını saçınızın tipine göre ayarlayın. Eğer hassas ve kırılgan bir saça sahipseniz ısı 200 derecenin altında olmalıdır.

Saç maşası kullanımınız sona erdikten sonra maşanın iyice soğumasını bekleyin. Tam olarak soğuduğundan emin olunca nemli bir havlu ile silin.