Forumteams.com !

Tam Versiyon: Pancar Turşusu Nasıl Yapılır?
Şu Anda Arşiv Modunu Görüntülemektesiniz. Tam Versiyonu Görüntülemek İçin Buraya Tıklayınız.
Malzemeler
1 kilo pancar
1 baş sarımsak
1 çay bardağı sirke
1 yemek kaşığı toz şeker

Yapılışı
Pancarları önce bol su ile yıkayın. Sonra, derin bir tencereye biraz sirke ve tuz atın; ve pancarları bu sirkeli suda haşlayın. Pancarlar bir taşım kaynayınca, suyunu süzüp pancarları kabuklarını soyun. Daha sonra pancarları piramit şeklinde doğrayın. Ve, tekrar tencereye koyarak iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın.

Turşu henüz sıcak iken, içine yeterince tuz, dövülmüş sarımsak, toz şeker ve sirke ilâve edin.