Damla   22-10-2020 Saat 15:38
#1
- MALZEMELERİ -
** 4 adet ayva
** 1 adet çubuk tarçın
** 2-3 yaprak hibiskus
** 1 su bardağı toz şeker
** 1 su bardağı fındık
** Su

- HAZIRLANIŞI -
- Ayvaların kabuklarını soyup iri doğrayın ve bir tencereye alın
- Hibiskus ve çubuk tarçını ekleyin
- Üzerini iki parmak geçecek kadar su ilave edin ve 35-40 dakika haşlayın
- Hibiskus ve çubuk tarçını tencereden çıkarın
- Ayvaları geniş bir kaba alın ve pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar blenderdan geçirin
- Ayvaları tekrar tencereye alarak macun kıvamına gelinceye kadar yaklaşık 20 dakika daha kaynatın
- Şekeri ilave edip şeker tamamen eriyene kadar karıştırarak kaynatmaya devam edin
- Fındıkları mutfak robotundan geçirip un haline getirin ve ayvalara ilave edip ocaktan alın
- Ayvaları dikdörtgen cam bir kalıba dökün
- Bir spatula yardımıyla üzerini düzleştirin
- Üzerini streç filmle sarıp en az bir gün buzdolabında bekletin
- Kare dilimleyip servis yapın.
  Afiyet Olsun  Melek
İfadeleri İptal Et?
  

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi