Damla   05-10-2020 Saat 13:45
#1
Bamyalı Tavuk
Bamyalı Tavuk için Malzemeler:
1 adet piliç
500 gr. bamya
1/4 bardak elma sirkesi
3 çorba kaşığı tereyağ
1 ortaboy soğan
1 diş sarmısak
3 adet domates
1 tatlı kaşığı karabiber
1/2 limon suyu
2 bardak tavuk suyu

Yapılışı
Bamyaların baş kısmını külah biçiminde kesin. Yıkadıktan sonra, büyükçe bir tencereye koyun. Su, tuz ilave edip harlı ateşte bir taşım kaynatıp indirin. Üzerine bir bardak soğuk su gezdirin. Kevgire alın. Diğer tarafta pilici ütüleyip, yıkadıktan sonra, altı parçaya bölün. Soğanı halka halka doğrayın Sarmısağı incecik kıyın. Domateslerin kabuklarını soyup, çekirdeklerini temizleyin ve halka halka doğrayın. Büyük bir tencereye tereyağını koyun, orta hararetli ateşte eritin. Yağ eriyince tavuk parçalarını ekleyip alt üst ederek nar gibi kızartın. Soğan ve sarmısağı ilave edin. Bir dakika daha pişirin. Elma sirkesini ilave edip üç dakika daha pişirin. Piliçlerin üzerine bamyaları düzgün bir şekilde dizin. Tuz ve biber serpin, limon suyunu ve tütün tavuk suyunu ilave edin. Hafif ateşte etler iyice yumuşayana kadar pişirin. Sıcak sıcak ikram ediniz.
İfadeleri İptal Et?
  

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi