Bu uygulamayı çalıştırmak için JavaScript'i etkinleştirmeniz gerekir. You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Bebeğiniz Yürümeye Başlarken Yapılması Gerekenler

Yorum Yaz

Bebeğiniz Yürümeye Başlarken Yapılması Gerekenler

Profesyonel Üye
Bebeğiniz yürümeye başlarken yapılması gerekenler
Bebeğiniz yürümeye başlarken yapılması gerekenler
Yürümek bebeğinizin çocukluğa attığı ilk ve en büyük adım. Bebeğinizin heyecanlı günlerinin gelmesine birkaç hafta ya da birkaç ay kala onun elinden tutarak bebeğinizi o büyük güne hazırlayın. Bebekler tekerlekli oyuncakları çok sever. Çünkü onlarla etrafta daha önce hiç olmadıkları kadar özgürce dolaşabilirler. Ayrıca bu oyuncaklar dengelerini kurmalarına yardım eder.

Tekerlekli oyuncaklar ne işe yarar
- Direnci geliştirir: Bebeğiniz bir kez ileriye doğru adım atmaya başladığında tekerlekli oyuncağını da -tabii siz de arkasındayken- itebilir. Birçoğu tekerlekli oyuncakları ittirmeyi çabucak öğrenir. Böylece kolları ve bacakları güçlenir. Karın kasları çalışır.

- Cesareti artırır: Çocuk gelişiminde her adım bir yenisini getirir. Çocuğunuz bir kez hareket etmenin heyecanını tattığında yürümek için kendisini daha fazla zorlar.

- Kullanışlı (uzun ömürlü) olur: Bebekler evinizin içindeki her noktaya yakınlaşmak ister. Bunu yaparken de hiç yorulmazlar aksine çok eğlenirler. Bu yüzden tekerlekli oyuncakları yıllarca kullanabilirler. Çocuğunuzu etrafta onunla dolaşırken görmek de sizi neşelendirir.

İlk doğum günleri ve ilk adımlar
Yeni ebeveynlerin birçoğu buna takılmış durumda. Çünkü bu iki mükemmel günün nasıl oluyor da denk geldiğini düşünüyorlar. Aslında bebeğinizin ilk kez ne zaman ayaklanacağı ve sendeleyeceği hiç belli olmaz. Sonuçta bundan kendisi bile haberdar değil. Bebeğinizin ilk 12 ayını tamamlaması onun için bir dönüm noktası. Ama ilk adımının bundan iki ay öncesine ya da sonrasına denk gelmesi de rastlanan bir durum. Uzmanlar yürümeye başlamanın 9 ile 18 ay arasında olabileceğini belirtiyor. Dilerseniz artık kamerayı elinize almanız gerektiğini işaret eden bazı ipuçlarını bulabilirsiniz!

İşte bebeğiniz yürümeye başlarken yapmanız gerekenler...

Emeklemesine güvenmeyin: Birçok bebek yürümeden önce emekler ama bu hepsi için geçerli değil. Önemli olan yuvarlanıp olduğu yerden bir anda fırlaması bazen de sürünüyor olması. Dolaşmak için kollarını ve ayaklarını kullanıyor da olabilir.

Sehpa ve sandalyeleri kaldırmayın: Eşyalara tutunarak manevra yaptığını görürseniz harekete geçin. Bu bir anda ellerini bırakıp yürümeye başlayacağı anlamına gelebilir. Buna rağmen bazı bebeklerin eşyalara tutunarak dolaşması aylar boyunca sürer. Çünkü cesaretlerini toplamaları zaman alır.

Boyunun uzunluğuna aldırmayın: Bebeğinizin boyu uzun ya da kısa olabilir. Yürümesiyle boyunun pek bir alakası yok. Bu hareket süresine ve meraka bağlı bir durum. Genellikle becerikli minikler tek başlarına adım atmaya cesaret eder.

Büyük kardeşin etkisini es geçmeyin: Bebeğiniz ağabeyine ya da ablasına tutunarak ayakta durmaya çalışabilir. Bu da onu yürümeye teşvik eder. Onları izlemek çok eğlenceli olacaktır.
Beğen Paylaş
Yorum Yaz

Bu mesaj için cevabınızı buraya yazınız.

İnsan Doğrulama:
Lütfen aşağıda gördüğünüz onay kutusunu işaretleyin. Bu işlem, otomatik spam botlarını önlemek için kullanılır.

    Bebeğiniz Yürümeye Başlarken Yapılması Gerekenler

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Forumteams.com ! sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.

Genel Forum Sitesi, Güncel Forumlar, Bilgisayar, Yazılım, Donanım, Windows, Linux, macOS, Ücretsiz Program İndir, Ip Tv, Türk Tarihi, Dünya Tarihi, Kültür, Sanat, Rap Müzik, Wordpress, MyBB, Vbulletin, SEO, Astroloji, Burçlar, Sağlık, Exxen