Joker’s Grin   05-02-2021 Saat 23:58
#1
Çavdarın Yararları Ve Zararları Nelerdir ?

Buğdaygiller familyasından bir tahıl bitkisidir.Soğuğa en dayanıklı tahıl olan çavdar yüksek yerlerikumlu ve gevşek toprakları sever.Genellikle 1-2 metre yüksekliğe ulaşan çavdarın görünümü arpaya çok benzer. Taneleri buğdaya göre daha ince uzun kavuzları daha dar kılçıkları da oldukça kısadır.

Faydaları

Bol lifli olduğu için kilo kontrolünde çok faydalı. Yediklerimizin bağırsaklardan geçiş zamanını hızlandırıyor. Safra kesesi taşlarının meydan gelmesine mani oluyor.

Yapılan araştırmalar çavdarın şeker hastaları için en zararsız tahıl olduğunu bulmuş.

Bağırsak kanseri ve kan dolaşım sistemi hastalıklarının meydana gelmesini azaltıyor.

Menopoz ve menopoz sonrası devrelerde hanımların kolesterol kontrolü için çok faydalı. Göğüs kanseri hastalarına tavsiye ediliyor.

Çavdarda selenium magnezyum mangenez fosfor var ki bu mineraller bizim için çok faydalı.
KrALiÇe   05-10-2021 Saat 20:46
#2
Teşekkürler paylaşımınız için 

Ek olarak;

yediklerimizin bağırsakdan geçiş zamanını hızlandırır.

safra kesesi taşlarının meydana gelmesine mani olur.


gögüs kanseri hastalarına tavsiye edilir.

uyku sorunlarını çözer.
Soulfly   10-11-2021 Saat 20:07
#3
Çavdar ekmek kabızlık hastalığı bulunan insanlar için çok yararlıdır. Yetişkin şeker hastalarına kan şekerini yükseltmediği için önerilir. Kan dolaşımı bozuklukları ve yüksek gerilim hastalıklarına etkilidir. Vücuda enerji verir. Suda eriyen lifler içerdiğinden kolesterol düşürücü, kalp hastalıklarını önleyici tesiri çok yüksektir
İfadeleri İptal Et?
  
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi