Damla   13-10-2020 Saat 19:29
#1
[Resim: enginarli-kuru-fasulye-pilaki_4x3_1691-880x660.jpg]

Malzemeleri
300 gram kuru fasulye
3 tane enginar
1 tane kuru soğan
1 tane havuç
2 tane sivri biber
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 diş sarımsak
4 tane domates
1 çay kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı tuz

Enginarlı Kuru Fasulye Pilaki Nasıl Yapılır?
300 gram kuru fasulyeyi bir tencereye alıyoruz. Üzerine çıkana kadar su ilave ediyoruz ve bu şekilde bir gece suda bırakıyoruz. Ertesi gün suyunu çekmiş olacağı için üzerine çıkana kadar su ilave ederek ocağa alıyoruz ve haşlıyoruz. Haşladığımız fasulyeleri süzüyoruz.

Ayrı bir tencerede 1 tane yemeklik doğranmış kuru soğan, 1 tane yarım ay şeklinde doğradığımız havuç ve 2 tane sivri biberi yarım çay bardağı sıvı yağla kavuruyoruz. 2 diş küçük küçük doğranmış sarımsağı ilave ediyoruz ve bir kere çeviriyoruz. Üzerine 4 tane rendelenmiş domates ekliyoruz ve biraz çeviriyoruz. 1 çay kaşığı domates salçası ekleyip çeviriyoruz. Fasulyeleri de atıyoruz. 3 tane ayıklanmış enginarı küçük küçük doğrayıp ilave ediyoruz ve üzerine çıkana kadar su koyuyoruz. 1 tatlı kaşığı tuz serpiyoruz. Bu şekilde kaynamaya bırakıyoruz. Kaynayınca kısık ateşte pişiriyoruz. Soğuk servis ediyoruz ve servis ederek üzerini maydanoz ile süslüyoruz. 

Afiyet olsun…
İfadeleri İptal Et?
  

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi