Facebook Github Google

Damla   22-05-2022 Saat 22:26
#1
Etli Mantar Yemeği
Malzemeler
1 tatlı kaşığı
domates salçası
250 gram
mantar
250 gram
dana eti
(jülyen doğranmış)1 adet
soğan
3 diş
sarımsak
1 yemek kaşığı
tereyağı
3 yemek kaşığı
sıvı yağ
1 çay kaşığı
tuz
3/4 su bardağı
su
1 çay kaşığı
karabiber
1/2 çay bardağı
krema
Yapılışı
Kremayı ilave ettikten sonra içerisine tuz ya da baharat ilave etmemeye özen gösterin. Aksi takdirde yemeğinizde kesilmeler olacaktır. Kremanın soğuk olmasına da özen gösterin. Dilerseniz yemeğinizi kremasız bir şekilde de hazırlayabilirsiniz.

Soğanı ince bir şekilde küp küp doğrayın.

Bir tencerenin içerisine tereyağı ve soğanı alın. En kısık ateşte soğanlar suyunu salana kadar ağır ağır, güzelce soteleyin.

Jülyen doğranmış dana etlerini tencerenin içerisine atın. Etlerin rengi değişene kadar soteleyin.

Ardından üzerine suyunu ve salçasını ilave edin ve kısık ateşte pişmeye bırakın.

Bu sırada ayrı bir yerde mantarları sıvı yağ ve sarımsak ile soteleyin. Etlerin üzerine ilave edin. Tuz ve baharatlarını da ilave edin.

Etler biraz suyunu çekmeye başladığından içerisine azar azar kremayı ilave edin ve ilave ederken de karıştırmaya devam edin.

Karıştırarak yemek hafif koyu kıvamlı bir hal alana kadar pişirin. Ardından ocaktan alın ve sıcak sıcak servis edin.

Üzerine kıyılmış tazecik maydanozlar ilave edebilirsiniz.
Soulfly   28-05-2022 Saat 12:00
#2
Etle mantarın uyumu harika görünür ellerinize sağlık teşekkürler paylaşım için.
Damla   28-05-2022 Saat 13:29
#3
(28-05-2022 Saat 12:00)Soulfly Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Etle mantarın uyumu harika görünür ellerinize sağlık teşekkürler paylaşım için.

Kesinlikle Harika ve lezzetli olduğunu düşünüyorum..
İnsan Doğrulama:
Lütfen aşağıda gördüğünüz onay kutusunu işaretleyin. Bu işlem, otomatik spam botlarını önlemek için kullanılır.
İfadeleri İptal Et?
  

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi