Limon   29-09-2020 Saat 20:00
#1
Malzemeler

*3 su bardağı un
*1 çay bardağı
*pudra şekeri
*1 adet
*yumurta
*1 çay bardağı
*yoğurt
*200 gram
* margarin
*1 paket
*kabartma tozu
*1 paket
*vanilya

Elmalı harç için:

*4 adet rendelenmiş elma
*1 tatlı kaşığı
*tarçın
*3 yemek kaşığı
*toz şeker

Üzeri için:

*3 yemek kaşığı
*pudra şekeri

Yapılışı

Elmalı harcı hazırlamak için; rendelenmiş elmaları, toz şeker ve tarçın ilavesiyle elmalar suyunu çekene kadar yaklaşık 10 dakika kavurun. Soğuması için bir kenarda bekletin.

Yumurta ve pudra şekerini oval bir kapta karıştırın. Yoğurdu, oda sıcaklığında beklettiğiniz margarini, vanilyayı, unu ve kabartma tozunu ekleyin. Tüm malzemeyi özleşene kadar yoğurun.

Hazırladığınız hamurun dörtte birini ayırın ve bir kenarda bekletin. Geri kalan kısmını unlanmış mutfak tezgahı üzerinde bir merdane yardımıyla 1- 2 cm. kalınlığında açın.

Açtığınız hamuru yuvarlak fırın tepsisi ya da tart kalıbına dikkatlice alın. Hazırladığınız elmalı harcı üzerine yayın.

Ayırdığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve mutfak tezgahı üzerinde avuç içinizle bastırarak ince uzun çubuklar halinde açın.

Hamur parçalarını, elmalı pastanın üzerine kafes görüntüsünü alacak şekilde yerleştirin. Hamurların bağlantı noktalarına yapışması için hafifçe bastırın.

Elmalı pastayı, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35 dakika kadar pişirin. Ilındıktan sonra üzerine pudra şekeri eleyin ve dilimledikten sonra servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.

Pişirme Süresi: 45 dakika
İfadeleri İptal Et?
  
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi