Toggle navigation
Forum
Blog
Yeni Konu aç
Giriş Yap
Kayıt Ol
Giriş Yap
Kullanıcı Adı:
Şifreniz:
Şifremi Unuttum?
Beni Hatırla?
Forumteams.com !
Kadınlara Özel
Kadınların Dünyası
Yemek Tarifleri
Gül Sirkesi Tarifi
Cevabı Gönder
Damla
20-12-2021 Saat 21:02
#1
Gül Sirkesi Tarifi İçin Malzemeler
3 adet yenilebilir gül
1 litre su
3 yemek kaşığı sirke (tercihen ev yapımı)
1 çay kaşığı doğal kaya tuzu
Gül Sirkesi Nasıl Yapılır?
Su kaynatılır ve soğuması için oda sıcaklığında bekletilir.
Gül yaprakları yıkanır, suyu süzülür ve kuruması için bekletilir.
Yapraklar kuruduğunda, bir kavanoz içinde gül yaprakları, su ve sirke tahta kaşık ile karıştırılır.
Kavanoz hava geçiren bir bez ile kapağı kapatılır.
Kavanoz serin ve karanlık bir yerde muhafaza edilir. Her gün bir kez tahta kaşık ile karıştırılır.
25 gün sonunda gül sirkesi kullanıma hazır olacaktır. Afiyet olsun.
Gül Sirkesi Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
Gül sirkesi yapımında kullanılan su içme suyu olmalıdır.
Sirke yapımı için mutlaka yenilebilir gül yaprakları kullanılmalıdır.
Sirkenin konulacağı kavanoz, bir gece önceden sıcak su ile sterilize edilmeli ve kurutulmalıdır.
Limon
21-12-2021 Saat 11:07
#2
Günümüzde gül en çok kozmetik alanlarda kullanılmaktadır. Fakat reçel ve sirkesi de yapılarak sofralarımıza lezzet katan bir bitki olmuştur.
teşekkürler payalaşımınız için.
KrALiÇe
16-04-2022 Saat 18:00
#3
ellerine sağlık tebrikler, güzel konunuz için teşekkürler
Cevabı Gönder
Alıntı yaparak cevap vermek istiyor musunuz?:
Alıntı yorumu şimdi ekle
veya
Alıntıyı iptal et
.
İnsan Doğrulama:
Lütfen aşağıda gördüğünüz onay kutusunu işaretleyin. Bu işlem, otomatik spam botlarını önlemek için kullanılır.
İfadeleri İptal Et?
Ara
Önceki Konu
Sonraki Konu
Gül Sirkesi Tarifi
Konuyu Okuyanlar:
1 Ziyaretçi