Damla   20-12-2021 Saat 21:02
#1
[Resim: gul-sirkesi-a7d45c06-d74e-4cc1-911b-933ec8fada6f.jpg]

Gül Sirkesi Tarifi İçin Malzemeler
  • 3 adet yenilebilir gül
  • 1 litre su
  • 3 yemek kaşığı sirke (tercihen ev yapımı)
  • 1 çay kaşığı doğal kaya tuzu
Gül Sirkesi Nasıl Yapılır?
  • Su kaynatılır ve soğuması için oda sıcaklığında bekletilir.
  • Gül yaprakları yıkanır, suyu süzülür ve kuruması için bekletilir.
  • Yapraklar kuruduğunda, bir kavanoz içinde gül yaprakları, su ve sirke tahta kaşık ile karıştırılır.
  • Kavanoz hava geçiren bir bez ile kapağı kapatılır.
  • Kavanoz serin ve karanlık bir yerde muhafaza edilir. Her gün bir kez tahta kaşık ile karıştırılır.
  • 25 gün sonunda gül sirkesi kullanıma hazır olacaktır. Afiyet olsun.
Gül Sirkesi Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
  • Gül sirkesi yapımında kullanılan su içme suyu olmalıdır.
  • Sirke yapımı için mutlaka yenilebilir gül yaprakları kullanılmalıdır.
  • Sirkenin konulacağı kavanoz, bir gece önceden sıcak su ile sterilize edilmeli ve kurutulmalıdır.
Limon   21-12-2021 Saat 11:07
#2
Günümüzde gül en çok kozmetik alanlarda kullanılmaktadır. Fakat reçel ve sirkesi de yapılarak sofralarımıza lezzet katan bir bitki olmuştur.

teşekkürler payalaşımınız için.
KrALiÇe   16-04-2022 Saat 18:00
#3
ellerine sağlık tebrikler, güzel konunuz için teşekkürler
İnsan Doğrulama:
Lütfen aşağıda gördüğünüz onay kutusunu işaretleyin. Bu işlem, otomatik spam botlarını önlemek için kullanılır.
İfadeleri İptal Et?
  

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi