05-05-2024 Saat 13:28
GÜVEÇTE KARİDES
Güveçte Karides Tarifi İçin Malzemeler
1 kilo ayıklanmış karides
3 baş iri boy kuru soğan
3 adet iri boy domates
3 demet maydanoz
1 çay bardağı fındık yağı
4 diş sarımsak
10 adet marul yaprağı
Tuz
4 adet defne yaprağı
1 yemek kaşığı domates salçası
Güveçte Karides Hazırlanışı
Geniş güveç kabına yıkanmış marul yaprakları zemini kapatacak şekilde serilir.
Üzerine kabuğu soyulmuş ve ince yuvarlak kesilmiş soğanları zemini kaplayacak şekilde yerleştirilir.
Karidesler eşit şekilde malzemenin üstüne serpiştirilir.
Üzeri yine yıkanmış ve ince kesilmiş domatesler ile bütün malzeme kapatılır.
Üstüne doğranmış maydanozlar serpiştirilir.
Güveçin köşelerine defne yaprakları dikey olarak koyulur.
Sarımsaklar da aralara bütün olarak aralıklı koyulur
Sıvı yağ malzemeye dökülür ve tuz da serpiştirilir.
Son olarak yağlı kağıt ve bir tencere kapağı ile kapatılan güveç yüksek ateşte ocakta 45 dakika kadar pişirilir.
Servis yaparken, eritilmiş tereyağın da karamilize edilmiş salça bir kaşık vasıtası ile sıcak sıcak dökülür.
Not: baharat damak zevkine göre kullanilabilir. Sarımsak yerine bulunabilir ise taze sarımsak ve taze soğanda iyi netice verir.
Afiyet Olsun!
Güveçte Karides Tarifi İçin Malzemeler
1 kilo ayıklanmış karides
3 baş iri boy kuru soğan
3 adet iri boy domates
3 demet maydanoz
1 çay bardağı fındık yağı
4 diş sarımsak
10 adet marul yaprağı
Tuz
4 adet defne yaprağı
1 yemek kaşığı domates salçası
Güveçte Karides Hazırlanışı
Geniş güveç kabına yıkanmış marul yaprakları zemini kapatacak şekilde serilir.
Üzerine kabuğu soyulmuş ve ince yuvarlak kesilmiş soğanları zemini kaplayacak şekilde yerleştirilir.
Karidesler eşit şekilde malzemenin üstüne serpiştirilir.
Üzeri yine yıkanmış ve ince kesilmiş domatesler ile bütün malzeme kapatılır.
Üstüne doğranmış maydanozlar serpiştirilir.
Güveçin köşelerine defne yaprakları dikey olarak koyulur.
Sarımsaklar da aralara bütün olarak aralıklı koyulur
Sıvı yağ malzemeye dökülür ve tuz da serpiştirilir.
Son olarak yağlı kağıt ve bir tencere kapağı ile kapatılan güveç yüksek ateşte ocakta 45 dakika kadar pişirilir.
Servis yaparken, eritilmiş tereyağın da karamilize edilmiş salça bir kaşık vasıtası ile sıcak sıcak dökülür.
Not: baharat damak zevkine göre kullanilabilir. Sarımsak yerine bulunabilir ise taze sarımsak ve taze soğanda iyi netice verir.
Afiyet Olsun!