KrALiÇe   29-01-2021 Saat 21:17
#1
Hangi Besinlerde Çinko Vardır?

[Resim: X54Zi1.jpg]

Çinko yiyeceklerin doğal yapısında bulunan ve mutlaka alınması gereken önemli bir mineraldir. Yediğimiz yiyeceklerin içeriğinde çinko olması, sağlığımızı tamamlar geliştirir ve korur.

Her gün ortalama çinko ihtiyacı yaklaşık 10- 15 mg'dır. Çinkonun en iyi kaynağı; et, yumurta, deniz ürünleri ve tahıllardır.

Vücudumuzu hormonlar ve enzimler yönetir. Çinko 100'den fazla enzimin kofaktörüdür. Çinkonun vücudumuzda çok önemli görevleri vardır. Sağlığımızın korunması ve gelişmesi için her gün doğal yiyeceklerle yeterli miktarda çinko almak gerekir.

Bir çok besinde fazlasıyla bulunan çinko minerali bağışıklık sisteminde anahtar rolü oynar, zinde yapar, verimli yapar.
Akyuvarların, antikorların oluşmasında payı vardır.

Bağışıklık sisteminin bu askerleri bizi hastalığa neden olan virüslerden koruduğu gibi zehirli maddeleri de zehirsiz hale getirmede yardımcı olur.


100 gr için;
İstiridye 7 mg
Peynir 2-4 mg
Sığır eti 5 mg
Sütsüz çikolata 2 mg.
Kuru fasulye 3 mg
Yumurta 1.5 mg
Mısır 2.5 mg
Brüksel lahanası 1 mg
Karides 2.3 mg
Brokoli 1 mg
İfadeleri İptal Et?
  

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi