Limon   12-08-2020 Saat 16:10
#1
İzmir Köfte Tarifi İçin Malzemeler
Malzemeler
  • 500 gr orta yağlı kıyma

  • 2~3 sivri biber

  • 1 küçük boy rendelenmiş soğan

  • Yarım demet maydanoz

  • Tuz

  • Kimyon

  • Karabiber

  • 1 yemek kaşığı galeta unu

  • 1 yumurta

  • 3 dilim bayat ekmek içi

  • 3 patates

  • Kızartmak için ayçiçeği yağı
Sosu için
  • 3 domates

  • 1 tatlı kaşığı domates salçası

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

  • Tuz

  • Kırmızı toz biber

İzmir Köfte Nasıl Yapılır?
  • Köfte için, kıymayı çukur bir kaba alın. Rendelenmiş soğan, galeta unu, yumurta, bayat ekmek içi, çok ince kıyılmış maydanoz, tuz ve baharatı ekleyip iyice yoğurun.

  • Köfte harcından cevizden biraz daha büyük parçalar koparıp oval köfteler hazırlayın. Kızgın yağda hafifçe kızartıp kağıt havlu üzerine aktarın.

  • Patateslerin kabuğunu soyup elma dilimi şeklinde kesin. Tuzla tatlandırdıktan sonra kızgın yağda hafifçe kızartın.

  • Aynı şekilde kağıt havlu üzerine aktarın. Yemeğin sosu için domatesleri elma dilimi şeklinde doğrayıp salça ile birlikte zeytinyağında karıştırmadan 10 dakika pişirin.

  • Tuz ve toz biberi ekleyip tatlandırın. Sosu ocaktan alın. Isıya dayanıklı bir kaba köfteleri ve patatesleri yerleştirin.

  • Hazırladığınız sosu patates ve köftelerin üzerinde gezdirin. Sivri biberlerin çekirdeklerini temizleyip iri parçalar şeklinde doğrayıp ilave edin.

  • Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin.

  • Fırında İzmir köftesini, pirinç pilavı ve fava ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
İzmir Köftenin Püf Noktaları Nelerdir?
  • Köfte harcı hazırlarken kıymanın içerisine bir çay kaşığı karbonat ekleyin.

  • Kullanacağınız kıymanın orta yağlı ve iyi çekilmiş olmasına dikkat edin.

  • Köfte yapımında kullanacağınız ekmeğin bayat olması daha kolay pişmesini sağlayacaktır.

  • Malzemeleri karıştırdıktan sonra üzerini streç ile kapatıp 15 dakika dinlendirin.

  • Köfte ve patateslerin eşit pişmesi için fırının ısısını önceden ayarlayın.

  • Kıymayı hazırlarken elinizle yoğurun ve büyük parçalar kalmamasına özen gösterin.
Kaynağı göster
İfadeleri İptal Et?
  

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi