Ana İçeriğe >Geç

ForumTeams

Karpuz Yemenin Faydaları

05-07-2020 Saat 13:02
#1
Çevrimdışı
Yazın Karpuz Tüketmenin 11 Faydası

[Resim: ef996b62-ab7a-47ca-9635-6104112104ba.jpg]

Bir porsiyonunun 60 kalori olması sayesinde diyet yapanların ve sağlıklı beslenenlerin tercihleri arasında yer alan karpuzun çok önemli faydaları bulunuyor. Tatlı krizlerini en hafif şekilde atlatmanın iyi bir yolu olan karpuz, obeziteden kalp hastalıklarına kadar pek çok rahatsızlığa karşı doğal bir koruma sağlıyor. Memorial Bahçelievler Hastanesi Beslenme ve Diyet Bölümü’nden Dyt. Aslıhan Altuntaş, karpuzun faydaları hakkında bilgi verdi.

Karpuz, su ve şeker içeriği yanında birçok vitamin ve mineral içeren düşük kalori mucizevi bir meyvedir. Özellikle yaz aylarının vazgeçilmez meyvelerinden biri olan karpuz, kilo kontrolüne de yardımcı olmaktadır. Ayrıca karpuz, tatlı krizlerini önlemek için de özellikle tercih edilmesi gereken bir meyvedir.

60 kalorilik vitamin deposu
Karpuz; C vitamini (16 mg), pantotenik asit, biotin, potasyum (230 mg), A vitamini, B1 vitamini, B6 vitamini, bakır, magnezyum için iyi bir kaynaktır. Bir porsiyon yani 200 gramlık bir karpuz 60 kalori olmasıyla da iyi bir diyet besinidir. 200 gram karpuz 15 gram karbonhidrat, 0,80 gram lif ve 8 miligram likopen içermektedir.

Böbrek hastaları doktora danışmadan yememeli
Her türlü sebze ve meyve, uzun yaşamın sırrı olarak değerlendirilmektedir. Birçok araştırma karpuz gibi bitkisel besinlerin tüketilmesini obezite, diyabet, genel ölüm oranlarının azalması, kanser ve kalp hastalıklarının azalması ile ilişkilendirmektedir. Ancak karpuz potasyum içeriği yüksek olan meyvelerden biridir. Bu sebeple potasyum kısıtlaması olanlarda, böbrek hastalarında tüketimi beslenme uzmanları kontrolünde olmalıdır.

Karpuzun faydaları
1. Bir porsiyon karpuz günlük C vitamini ihtiyacının yüzde 16’sı karşılamaktadır.
2. Karpuz kan basıncını düzenleyerek, tansiyonu kontrol altına almaktadır.
3. Kanser savar bir besindir. Kanser vakalarında yan etkinin azalmasına yardımcı olmaktadır
4. Vücutta yağ birikimini engellemektedir.
5. Serbest radikalleri etkisiz hale getirip ve oksidatif stresi azaltarak kalbi korumaktadır.
6. Çok iyi bir antioksidandır.
7. Sindirimi düzenleyip, kabızlığı, hazımsızlığı önlemektedir.
8. Susuzluğa çaredir.
9. İçerdiği kolin sayesinde hafızayı güçlendirmektedir.
10. Kas ağrılarını azaltıp, egzersiz sorası toparlanma süresini kısaltmaktadır.
11. Cildi nemlendirip, saç hücrelerini geliştirmektedir.

Not:Çok fazla tüketilmesi sonucunda şişkinlik,mide bulantısı, kusma, hazımsızlık, ishal yapabilir. Ayrıca fazla potasyum içermesi nedeniyle böbrekler için sorun teşkil edebilir.

Linkleri görebilmek için sitemize üye ol manız veya Giriş yapmanız gerekiyor.. Sitemize üyelikler ücretsizdir!
şenol
Google Reklamları

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Kinoa Nedir, Nasıl Tüketilir? Kinoanın Faydaları Neler? Damla 0 14 28-10-2020 Saat 13:59
Son Yorum: Damla
  İnsülinin Faydaları Ve Zararları Nelerdir? Damla 0 18 19-10-2020 Saat 12:38
Son Yorum: Damla
  Sabah Yürüyüşünün Faydaları Nelerdir? Damla 0 21 19-10-2020 Saat 12:24
Son Yorum: Damla
  Zeytinyağının Vücudumuza Faydaları Limon 1 90 05-10-2020 Saat 14:22
Son Yorum: Damla
  Her Gün Düzenli Yürüyüş Yapmanın Faydaları Limon 1 93 05-10-2020 Saat 14:20
Son Yorum: Damla
  Cevizin Muhteşem Faydaları şenol 0 69 03-09-2020 Saat 22:14
Son Yorum: şenol
  Balığın Faydaları Hakkında 10 Bilgi şenol 0 82 06-08-2020 Saat 23:36
Son Yorum: şenol
  Keçiboynuzu Faydaları Nelerdir? şenol 0 167 04-08-2020 Saat 00:40
Son Yorum: şenol
  Zerdeçal Nedir? Zerdeçalın Faydaları Nelerdir? şenol 0 85 03-08-2020 Saat 13:22
Son Yorum: şenol
  Yumurtanın Faydaları Nelerdir? şenol 0 104 29-07-2020 Saat 15:19
Son Yorum: şenol

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi
Task