Facebook Github Google

Damla   21-09-2023 Saat 20:33
#1
Kirazlı Gül Kurabiyesi

[Resim: RwQpWCM.png]

Malzemeler;
  • 250 gr Tereyağı
  • 1 Adet Yumurta
  • 3 Yemek Kaşığı Yoğurt
  • 1 Çay Bardağı Nişasta
  • 1 Çay Bardağı Pudra Şekeri
  • 1 Çay Bardağı Zeytinyağı
  • 1 Paket Vanilya
  • Yarım Paket Kabartma Tozu
  • 4 ,5- 5 Su Bardağı Un
İç malzemesi için;
  • 1 Kase Çekirdeksiz Kiraz
  • 1 Çay Bardağı Şeker
  • ½ Yemek Kaşığı Nişastası
  • ½ Fincan Su
Üzeri için;
  • Pudra şekeri
Yapılışı
Dolgusu için kiraz ve şeker bir tencereye alınır. Kaynadıktan sonra 15 dakika pişirilir. Ardından nişasta eklenir ve blenderdan geçirilir. 10 dk daha kıvam alana kadar kaynatılır ve soğutmaya alınır. Hamur için bir kap içerisine un hariç diğer malzemeler eklenir. Un kontrollü bir şekilde ilave edilerek ele yapışmayan bir hamur elde edilir. Hamur rulo haline getirilir ve küçük parçalar elde edilir. Bezeler el ile yuvarlak haline getirilir ve dolgu eklenerek gül şekli verilir. Yağlı kağıt serili bir tepsiye koyulduktan sonra 180 derecede 15 dk pişirdikten sonra üst ayar kapatılır ve 25 dk daha pişirilir. Kurabiyeler piştikten sonra pudra şekeriyle servis edilir.
İnsan Doğrulama:
Lütfen aşağıda gördüğünüz onay kutusunu işaretleyin. Bu işlem, otomatik spam botlarını önlemek için kullanılır.
İfadeleri İptal Et?
  

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi