29-05-2022 Saat 11:34
Hamuru için gerekli malzemeler
Yarım paket kuru maya(yarım yemek kaşığı)
1 Su bardağı ılık süt
1 Adet yumurta
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 Yemek kaşığı toz şeker
1 Tatlı kaşığı tuz
3,5-4 Su bardağı kadar un.
İç malzemesi
150 Gram beyaz peynir
125 Gram tereyağı yada margarin
Üzeri için 1 adet yumurta sarısı
Yapılışı: İlk olarak hamurumuzu yoğurma işlemini yapalım, hamurumuzu yarım saat mayalanmaya bırakalım.
Mayalanan hamuru dört eşit parçaya bölelim ve açalım açtığımız her hamuru yağlayıp üzerine diğer açtığımız yufkayı serelim, devamında hamuru kare şeklinde katlayıp yarım saat buzlukta bekletelim. Buzluktan çıkarttığımız hamuru kare şeklinde açalım dört parçaya bölelim orta kısmına iç harcımızı ekleyip bohça şeklinde katlayıp üzerine yumurta sarısını sürelim. Bıçak ile çizik atalım, pişirme işlemini yapalım afiyet olsun..
Yarım paket kuru maya(yarım yemek kaşığı)
1 Su bardağı ılık süt
1 Adet yumurta
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 Yemek kaşığı toz şeker
1 Tatlı kaşığı tuz
3,5-4 Su bardağı kadar un.
İç malzemesi
150 Gram beyaz peynir
125 Gram tereyağı yada margarin
Üzeri için 1 adet yumurta sarısı
Yapılışı: İlk olarak hamurumuzu yoğurma işlemini yapalım, hamurumuzu yarım saat mayalanmaya bırakalım.
Mayalanan hamuru dört eşit parçaya bölelim ve açalım açtığımız her hamuru yağlayıp üzerine diğer açtığımız yufkayı serelim, devamında hamuru kare şeklinde katlayıp yarım saat buzlukta bekletelim. Buzluktan çıkarttığımız hamuru kare şeklinde açalım dört parçaya bölelim orta kısmına iç harcımızı ekleyip bohça şeklinde katlayıp üzerine yumurta sarısını sürelim. Bıçak ile çizik atalım, pişirme işlemini yapalım afiyet olsun..