Damla   05-02-2021 Saat 11:54
#1
Tel Kadayıflı Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler

2 su bardağı hazır tel kadayıf
1 litre + yarım bardak süt
3 yemek kaşığı nişasta
4 yemek kaşığı un
1 su bardağı şeker
1 vanilin
1 yemek kaşığı tereyağ

Tel Kadayıflı Muhallebi Tarifi Yapılışı

Çok pratik ve görsel olarak inanılmaz tatmin edici bir tarif daha. Aniden haber eden misafirlerinize çabucak yapabileceğiniz garanti bir tarif

Aldığınız tel kadayıftan 2 bardak kadarını bi tavaya alın, içerisine 2 yemek kaşığı şekeri ve 1 yemek kaşığı margarini ekleyip kısık ateşte bir kaç dakika kontrollü kavurun.
Bir tencerede sütü, nişastayı, unu ve şekeri orta ateşte sürekli tel çırpıcıyla karıştırın topaklanmasın. kaynamaya başlayınca vanilin ve 1 yemek kaşığı tereyağı ekleyin ocağı kapatın.

Kuplara biraz tel kadayıftan serpin üzerine sıcak muhallebiden kepçeyle dökün. tüm kuplara aynı işlemi uygulayın ve tamamen soğumaya bırakın.
Üzeri kalıp gibi duran ve soğuduğundan emin olduğunuz muhallebinin üzerine kalan tel kadayıfları serpin ve dolaba koyun. Bir gece dolapta bekleyebilir, veya aynı günde tüketebilirsiniz
İfadeleri İptal Et?
  
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi