şenol   29-08-2020 Saat 18:40
#1
Web site trafiği nedir, sitenizin trafiğini artırmak için neler yapmalısınız?

Dijital dünyada sizi bireysel veya kurumsal olarak temsil eden araçlardan birisi de web sitenizdir. Gerek iş dünyasında gerekse de bireysel hayatınızda web sitenizin kuvvetli olması size birçok fayda sağlar. İnternette milyonlarca web sitesi bulunuyor. Bireysel veya kurumsal olarak içerik üreten web siteleri dijital dünyada kişilerin veya işletmelerin saygınlığını artırıyor ve bir temsilci görevi görüyor. 

Düzenli ve özgün içerik üreten web sitelerinin arama motorları tarafından ön plana çıkarıldığı da bir gerçek. Ancak dijital dünyanın oldukça rekabetçi bir ortam olduğunu da unutmamak lazım. Öyle ki, internette arama yapanların yüzde 34’ü sıralamada karşılarına çıkan ilk linke tıklıyor. Bu yüzden web sitenizin Google gibi arama motorlarının sonuç sayfalarında üst sıralarda çıkması, site trafiği açısından çok önemli. Peki, web sitenizin trafiğini (ya da basitçe ziyaretçi sayısını) dolayısıyla da görünürlüğünüzü nasıl artırabilirsiniz?

Site trafiği nasıl artırılır?
Web sitenizin trafiğinin artması için izlemeniz gereken birkaç yol var.

  1. Düzenli içerik paylaşmak
  2. Organik arama sonuçlarında iyileştirme yapmak
  3. Dijital ortamda sitenizin tanıtımını yapmak
  4. Sosyal medyayı etkili kullanmak
  5. Sitenizin performansını artırmak
  6. Şimdi hepsini daha yakından inceleyelim.
1. Düzenli içerik paylaşmak
Web sitenizin daha aktif olması, düzenli içerikler paylaşılması sitenizin üst sıralara taşınmasında etkin rol oynar. Arama motorlarının aktif, özgün içerik üreten sitelere daha fazla öncelik verdiği görülüyor. Düzenli içerik paylaşımı, ziyaretçilerinizin web sitenize tıklamasında ve orada zaman geçirmesinde etkili olur.

2. Organik arama sonuçlarında iyileştirme yapmak
Organik arama sonuçlarınızda iyileştirmeler yaparak web site ziyaretçi sayısını artırabilirsiniz. Kaliteli arama motoru optimizasyonu (SEO) çalışmalarıyla, doğru anahtar kelime seçimi ve içerik optimizasyonuyla başarılı SEO uygulamaları gerçekleştirebilir, böylece daha çok site trafiği çekebilirsiniz.

3. Dijital ortamda sitenizin tanıtımını yapmak
Web sitenizin tanınması için sistemli ve sürdürülebilir PR çalışmaları yapmak web sitenize olumlu bir şekilde yansır. Ayrıca SEO uygulamalarını başarılı bir şekilde yapan diğer siteler ile iş birliği yaparak buralarda önerilmesi sitenizin ziyaretçi trafiğinin artırılmasına katkıda bulunur. Öte yandan e-posta pazarlama ile abonelerinize düzenli olarak mesaj göndererek web sitenizde trafiğin artmasını sağlayabilirsiniz.

4. Sosyal medyayı etkili kullanmak
Sosyal medya hesaplarınıza yönelik düzenli içerik takvimi oluşturarak ve içerik paylaşımları yaparak sosyal medya takipçilerinizi web sitenize yönlendirebilirsiniz. Sosyal medyayı daha aktif kullandıkça ziyaretçi trafiğindeki artışa şahit olabilirsiniz. Ayrıca sosyal medyaya reklam vermeniz etkileşim açısından fayda sağlar, reklam verme sayınız arttıkça sosyal medya hesaplarınızdaki takipçi sayınız da artar.

5. Sitenizin performansını artırmak

Hiçbir ziyaretçi ağır bir şekilde çalışan bir web sitesinde zaman geçirmek istemez. Google da yüklenmesi 3 saniyeden fazla süren web sitelerinin yüzde 53’ünün terk edildiğini söylüyor. Dolayısıyla hız kavramı web sitesi konusunda oldukça önemli. Sitenizin açılma hızı, site kodlarının optimize olması gibi unsurlar sitenizin performansında etkili olan kavramlar. Burada yapmanız gereken sitenizi seçtiğiniz arama motoruna göre optimize etmek. Bu optimizasyonu sağladığınız takdirde arama motorları sitenizi üst sıralara çeker, böylece ziyaretçi, site trafiği artışı görebilirsiniz.

Artık online dünyada görünür olabilmek için sadece bir web sitesi yapmak maalesef yeterli olmuyor. Bu yazıdaki ipuçlarından da ilham alarak kaliteli içerik üretimi, SEO çalışmaları, dijital pazarlama gibi uygulamalarla site trafiğinizi artırabilirsiniz. Tabii, Google Analytics gibi araçlarla verilerinizi düzenli olarak kontrol etmeye ve stratejilerinizi bu doğrultuda geliştirmeye de özen gösterin.


Kaynak;
Kaynak Site

Fikrin rütbesi yoktur.
İfadeleri İptal Et?
  

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi