Bu siteyi düzgün çalıştırmak için JavaScript'i etkinleştirmeniz gerekir.

JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.

You need to enable JavaScript to run this app.


Konu Bilgileri
KATEGORİ ADI Diğer Yazılım Dilleri
KONU SAHİBİ
uzman
KONUDAKİ CEVAP SAYISI
4
GÖRÜNTÜLEME SAYISI
329

Yorum Yaz 
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Yazılım Ve Kodlama Arasındaki Fark Nedir?

#1
Döküman 
[Resim: Z6Y2kL.jpg]

Yazılım ve Kodlama Arasındaki Fark Nedir?
Bu soru, yazılım ve kodlama kavramlarının birbirine karıştırıldığı veya eş anlamlı olarak kullanıldığı durumlarda sıkça sorulan bir sorudur. Oysa ki, yazılım ve kodlama arasında önemli bir fark vardır. Bu farkı anlamak, yazılım mühendisliği alanında çalışmak veya çalışmayı düşünenler için önemlidir. Bu makalede, yazılım ve kodlama arasındaki farkı açıklamaya ve bu farkın neden önemli olduğunu göstermeye çalışacağım.

Yazılım, bilgisayarın çalışmasını sağlayan veya belirli bir işlevi yerine getiren programlar, uygulamalar, veritabanları, arayüzler, işletim sistemleri gibi bütün yazılım ürünlerini kapsayan genel bir terimdir. Yazılım, bilgisayarın donanımı ile etkileşime geçerek, kullanıcıların istedikleri işlemleri yapmasını sağlar. Yazılım, yazılım mühendisleri, yazılım geliştiricileri, yazılım testçileri, yazılım tasarımcıları gibi farklı uzmanlık alanlarına sahip kişiler tarafından oluşturulur. Yazılım, yazılım geliştirme sürecinin bütün aşamalarını, yani analiz, tasarım, kodlama, test, bakım, dağıtım gibi bütün evreleri içerir.

Kodlama ise, yazılım geliştirme sürecinin sadece bir aşamasıdır. Kodlama, bir programlama dili kullanarak, yazılımın işlevlerini, algoritmalarını, veri yapılarını, arayüzlerini, sınıflarını, nesnelerini, fonksiyonlarını, değişkenlerini, modüllerini, kütüphanelerini, paketlerini, dosyalarını, dizinlerini, yorumlarını, hata ayıklamalarını, testlerini, optimizasyonlarını, güvenliklerini, belgelerini, lisanslarını, versiyonlarını, güncellemelerini, bağımlılıklarını, uyumluluklarını, standartlarını, kurallarını, söz dizimlerini, mantığını, akışını, yapısını, stili, formatını, kalitesini, performansını, verimliliğini, kullanılabilirliğini, erişilebilirliğini, güvenilirliğini, bakımını, dağıtımını, kullanımını, etkileşimini, geri bildirimini, değerlendirilmesini, iyileştirilmesini, geliştirilmesini, değiştirilmesini, silinmesini, yeniden kullanılmasını, paylaşılmasını, öğrenilmesini, öğretilmesini, anlatılmasını, anlaşılmasını, sevilmesini, nefret edilmesini, hayal edilmesini, yaratılmasını, yok edilmesini, kısacası yazılımın bütün özelliklerini, işlevlerini ve davranışlarını tanımlayan kodları yazmaktır.

[Resim: Z6Yv4o.jpg]

Yazılım ve kodlama arasındaki farkı anlamak, yazılım mühendisliği alanında çalışmak veya çalışmayı düşünenler için önemlidir. Çünkü, yazılım ve kodlama arasındaki fark, yazılım mühendisliği alanındaki farklı rolleri, becerileri, sorumlulukları, yetkinlikleri, gereksinimleri, beklentileri, hedefleri, zorlukları, fırsatları, ödülleri, riskleri, etikleri, standartları, yöntemleri, araçları, teknikleri, kaynakları, süreçleri, modelleri, yaklaşımları, stratejileri, çözümleri, sonuçları, değerleri, katkıları, farkları, etkileri, vizyonları, misyonları, tutkuları, hayalleri, başarıları, başarısızlıkları, öğrenmeleri, öğretmeleri, paylaşımları, işbirlikleri, rekabetleri, liderlikleri, takipçilikleri, yenilikleri, yaratıcılıkları, problem çözmeleri, karar vermeleri, analiz etmeleri, tasarlamaları, kodlamaları, test etmeleri, bakım yapmaları, dağıtmaları, kullanmaları, geliştirmeleri, değiştirmeleri, silmeleri, yeniden kullanmaları, anlamaları, sevmeleri, nefret etmeleri, hayal etmeleri, yaratmaları, yok etmeleri, kısacası yazılım mühendisliği alanındaki bütün faaliyetleri, etmenleri, sonuçları ve değerleri belirler.
Forum İmzasıFazla ısrar etmeyeceksin. Elinden geleni yapıp bekleyeceksin. İnat iyidir ama kıvamında. Vazgeçeceğin noktayı çok iyi bileceksin!
[-] Aşağıdaki 2 kullanıcı Bu gönderiyi Beğendi
  
Bul
Cevapla
#2
Çok sağolun teşekkürler yeni içerikleri bekliyorum
Cevapla
#3
Yazılım öğrenmeye o kadar hevesim var ki ama gel 15 senelik laptopla öğrenmeye çalışıyorum. Aslında çalışmıyorum bile ÇALIŞAMIYORUM. Yazılım öğrenmeye nerden başlamalısınız biliyor musunuz ilk öncelikle para biriktirerek.
Bul
Cevapla
#4
Benim Bilgisayar 18 senelik. Bir sıkıntı olmuyor. Programlama öğrenmek için illâ Visual Studio veya benzeri bir şey kurulu olması gerekmiyor. Bir derleyici, bir editör ve bir Terminal emilatörü yeterli. Onlar da zaten her sistemde (Mobil hariç) kurulu geliyor. Kurulu gelenler sizin tercihiniz olmayabilir. Siz de o zaman beğendiklerinizi kurabilirsiniz.

Örnek olarak derleyici (yorumlayıcı) olarak Python kurabilirsiniz, ve editör olarak ta Notepad++. Her bilgisayarda çalışırlar.

Veya Netframwork kendi derleyicisini de içerir. Dosya yolunu komuta ekleyerek C# veya Visual Basic Net derleyebilirsiniz.

Hepsi dahil olsun, kolay olsun istiyorsanız, alternatif geliştirme araçlarına bakabilirsiniz. Bunlar bazen derleyici dahil, bazen de derleyici seçimi isteğe bırakılmış oşabiliyor. Code::Blocks bunlardan biri.

Alternatif çok. İnanılmayacak kadar çok. Hepsi kararlı olmayabilir veya size hitap etmeyebilir. Veya ticari olmayabilir. Çoğu tamamen ücretsiz veya kişisel kullanım için ücretsiz.
Bul
Cevapla
#5
Benim öneriler:
1- Yazılım bir sürü alan. Backend, frontend, full stack, mobil, oyun vb bir sürü alan var. Sevdiğin ve yapabileceğin alanı seç.
2- İngilizce her şey. Türkçe kaynak var ama ileride işe girdiğinde veya kodun için araştırmalar yaptığında İngilizce gelecek.
3- Python kolay diye başlamayın. Ben de pythonla başladım ve kendi alanımı bulana kadar Python'la zaman kaybetmişim diyorum, yazılımın mantığını kavramak için veri yapıları, algoritmalar, OOP daha çok işinize yarar.
Bul
Cevapla
Yorum Yaz 


[-]
Hızlı Cevap / Sende Bi' Şeyler De!
Konu
Bu mesaj için cevabınızı buraya yazınız.

İnsan Doğrulama:
Lütfen aşağıda gördüğünüz onay kutusunu işaretleyin. Bu işlem, otomatik spam botlarını önlemek için kullanılır.

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Yapısal Programlama Nedir? uzman 0 291 22-09-2022 Saat 23:05
Son Yorum: uzman
Bill Gates Tarafından Tavsiye Edilen, Ücretsiz Yazılım Kursları uzman 0 359 02-10-2021 Saat 14:11
Son Yorum: uzman
Pawn Nedir? Mango 0 440 20-03-2021 Saat 14:16
Son Yorum: Mango
ASP Nedir? Joker’s Grin 0 691 23-11-2020 Saat 00:55
Son Yorum: Joker’s Grin


Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

ForumTeams
ForumTeams
Genel Forum Sitesi, Güncel Forumlar, Bilgisayar, Yazılım, Donanım, Windows, Linux, macOS, Ücretsiz Program İndir, Ip Tv, Türk Tarihi, Dünya Tarihi, Kültür, Sanat, Rap Müzik, Wordpress, MyBB, Vbulletin, SEO, Astroloji, Burçlar, Sağlık, Exxen