4 kişilik
HAZIRLAMA SÜRESİ
15 dakika
PİŞİRME SÜRESİ
25 dakika
Yörük Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
3 yemek kaşığısıvı yağ
750 gramkuzu but ve kol eti(kuşbaşı doğranmış)
2 adetsoğan
1 çay kaşığıtuz
1/2 su bardağısu
1 adetyufka(doğranmış)
3 yemek kaşığısüzme yoğurt
Yörük Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
Sıvı yağı ve etleri tencereye alın. Etler suyunu salıp çekene dek pişirin.
Soğanı ekleyip kavurun. Tuzu ekleyip birkaç tur karıştırdıktan sonra suyu ekleyin, tencerenin kapağını kapatın ve pişmeye bırakın.
Yufka ekmeğiyle çukur bir servis tabağını kaplayın. Üzerine etleri yerleştirin. En üste de süzme yoğurdu alın.
180 derece fırında 10 dakika pişirin. Tereyağlı pul biber gezdirin.