Forumteams.com !

Tam Versiyon: Gül Sirkesi Tarifi
Şu Anda Arşiv Modunu Görüntülemektesiniz. Tam Versiyonu Görüntülemek İçin Buraya Tıklayınız.
[Resim: gul-sirkesi-a7d45c06-d74e-4cc1-911b-933ec8fada6f.jpg]

Gül Sirkesi Tarifi İçin Malzemeler
  • 3 adet yenilebilir gül
  • 1 litre su
  • 3 yemek kaşığı sirke (tercihen ev yapımı)
  • 1 çay kaşığı doğal kaya tuzu
Gül Sirkesi Nasıl Yapılır?
  • Su kaynatılır ve soğuması için oda sıcaklığında bekletilir.
  • Gül yaprakları yıkanır, suyu süzülür ve kuruması için bekletilir.
  • Yapraklar kuruduğunda, bir kavanoz içinde gül yaprakları, su ve sirke tahta kaşık ile karıştırılır.
  • Kavanoz hava geçiren bir bez ile kapağı kapatılır.
  • Kavanoz serin ve karanlık bir yerde muhafaza edilir. Her gün bir kez tahta kaşık ile karıştırılır.
  • 25 gün sonunda gül sirkesi kullanıma hazır olacaktır. Afiyet olsun.
Gül Sirkesi Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
  • Gül sirkesi yapımında kullanılan su içme suyu olmalıdır.
  • Sirke yapımı için mutlaka yenilebilir gül yaprakları kullanılmalıdır.
  • Sirkenin konulacağı kavanoz, bir gece önceden sıcak su ile sterilize edilmeli ve kurutulmalıdır.
Günümüzde gül en çok kozmetik alanlarda kullanılmaktadır. Fakat reçel ve sirkesi de yapılarak sofralarımıza lezzet katan bir bitki olmuştur.

teşekkürler payalaşımınız için.
ellerine sağlık tebrikler, güzel konunuz için teşekkürler